Προθεσμία ως τις 27 Ιουνίου 2024 για τον διαγωνισμό δικαστικών λειτουργών

Ο διαγωνισμός δικαστικών λειτουργών θα πραγματοποιηθεί σε δυο διαφορετικές φάσεις στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα

Δικαστες
PIXABAY
1'

Προθεσμία ως τις 27 Ιουνίου 2024 έχουν οι ενδιαφερόμενοι για να διεκδικήσουν μία από τις 173 θέσεις για τον διαγωνισμό που προκηρύσσεται στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει δυο στάδια και οι ενδιαφερόμενοι θα εξεταστούν μέσα στον μήνα Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη και σε δεύτερο στάδιο στην Αθήνα από 1 έως 20 Δεκεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης οι ενδιαφερόμενοι, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, θα υποβληθούν σε γραπτή εξέταση πάνω σε θέματα που αφορούν στην Κατεύθυνση Διοικητικής Δικαιοσύνης, σε θέματα Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης ενώ σε διαφορετικά θέματα θα κριθούν όσοι διεκδικήσουν την κατεύθυνση Εισαγγελέων. Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό θα εξεταστούν γραπτώς και σε ξένη γλώσσα. Χρειάζεται να μεταφράσουν ένα νομικό κείμενο δέκα σειρών από ξένη γλώσσα στην ελληνική.

Μεταξύ των ζητημάτων που πρόκειται να εξεταστούν οι υποψήφιοι είναι κι ένα σύγχρονο νομικό ζήτημα, που έχει κοινωνικοπολιτικές, πολιτιστικές και οικονομικές προεκτάσεις.

Το πρόγραμμα και η διαδικασία καθώς και οι όροι διεξαγωγής του διαγωνισμού, εκτός από τα εξεταστικά κέντρα, ορίζονται από τη Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.

Οι υποψήφιοι του διαγωνισμού θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις πάνω σε γενικά θέματα νομικής παιδείας, σε θέματα Δημοσιονομικού Δικαίου, Ποινικής Δικαιοσύνης, Ποινικής Δικονομίας, Ευρωπαϊκό Ποινικό Δίκαιο, Αστικό Δίκαιο κ.ά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή