:

Σύστημα POS: Προς παράταση η διασύνδεση με τις ταμειακές μηχανές

Τα τεχνικά προβλήματα με τα POS οδήγησαν σε παράταση της διαδικασίας 

πληρωμές
PIXABAY
1'

Παράταση παίρνει η διασύνδεση για τα POS που επρόκειτο να λήξει ως τις 30 Ιουνίου 2024. Το πρόβλημα προέκυψε όχι μόνο από την αδυναμία των επαγγελματιών να ανταποκριθούν αλλά και από τεχνικά προβλήματα στη διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην παράταση ενός μηνός, μέχρι να προχωρήσει η διαδικασία.

Η απόφαση για παράταση στη διαδικασία λειτουργίας των POS ήρθε σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό αρμόδιοι από τις εταιρείες τεχνολογίες που ασχολούνται με τα λογισμικά των POS, που αφορούν επιχειρήσεις.

Διαπιστώθηκε σωρεία τεχνικών προβλημάτων κατά τη χρήση των POS

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε σωρεία τεχνικών προβλημάτων που σχεδόν εξαπλασιάστηκαν μετά την εφαρμογή της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί το σύστημα POS με τους ρυθμούς που επιχειρεί η κυβέρνηση.

Η ασφυκτική πίεση που δέχονται εργαζόμενοι που ασχολούνται με το εν λόγω λογισμικό σύστημα έχει δημιουργήσει κύμα παραιτήσεων. Τα τηλεφωνικά κέντρα εκτός Αθηνών έχουν κατακλυστεί από διαφορετικά ερωτήματα εργαζομένων σε εταιρείες, που έχουν απορίες πάνω στη χρήση και τη λειτουργία.

Πάντως, σιωπηλή παράταση έλαβε και το σύστημα IRIS αφού εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι έχουν μείνει εκτός. Μέχρι στιγμής πάνω από το 50% των φυσικών προσώπων, που πρέπει να συνδεθούν με το IRIS δεν έχει προχωρήσει στη χρήση της εφαρμογής, που συνδέεται με τον τραπεζικό λογαριασμό.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή