Φωτιά οι τιμές ακινήτων στις παραθαλάσσιες περιοχές - Βούλα & Βουλιαγμένη χτυπούν κόκκινο

Κρήτη, νησιά Αιγαίου και Ιονίου ανεβάζουν το κόστος αγοράς στις πολυτελείς κατοικίες

Rodos
PIXABAY
2'

Μπορεί οι Έλληνες να μη βρίσκουν να νοικιάσουν ένα δυάρι και να απομακρύνονται από το παραθαλάσσιο μέτωπο, αλλά οι ξένοι εξακολουθούν να θερμαίνουν με ζεστό χρήμα την ελληνική αγορά ανεβάζοντας τις τιμές στις πολυτελείς κατοικίες.

Η παραθαλάσσια ζώνη κι οι περιοχές Βούλα και Βουλιαγμένη εξακολουθούν να είναι στην πρώτη διάταξη με τιμές που φτάνουν για βίλες από 7.000 έως 9.000 το τετραγωνικό. Αναλόγως την περίπτωση ανεβασμένες είναι και οι τιμές στη Γλυφάδα, που είναι κατάτι λιγότερο, αλλά ανάλογα με την περιοχή (παραθαλάσσια ή πιο μακριά από τη θάλασσα).

Οι αγοραστές αναζητούν μονοκατοικίες δύο ή τριών υπνοδωματίων με πισίνα και θέα. Το κόστος αγοράς συνήθως ξεκινά από τα 350.000 ευρώ και φτάνουν ως τα 15 εκατομμύρια στην αγορά πολυτελείας.

Κρήτη, νησιά Αιγαίου και Ιονίου ανεβάζουν το κόστος αγοράς στις πολυτελείς κατοικίες

Η προσπάθεια δεν αφορά μόνο πολυτελείς κατοικίες με πολλά υπνοδωμάτια κοντά στη θάλασσα αλλά και βίλες, οι οποίες είναι μακριά από το παραθαλάσσιο μέτωπο αλλά έχουν εξαιρετική θέα.

Μύκονος και Σαντορίνη εξακολουθούν να διατηρούν τα σκήπτρα στα νησιά του Αιγαίου αλλά ενδιαφέρον υπάρχει και για τη Ρόδο.

Στην Κρήτη ετοιμάζονται βίλες και στην περιοχή του Λασιθίου αλλά και σε άλλες περιοχές στα Χανιά και στο Ρέθυμνο κι υπάρχει ενδιαφέρον από αγοραστές. Ενδιαφέρον παρατηρείται και σε άλλες περιοχές του Ιονίου, όπως στην Κεφαλλονιά, την Κέρκυρα κ.ά. Πάντως, την ίδια στιγμή ανεβαίνουν από άποψη οικονομική και περιοχές που πρόσφατα απέκτησαν τουριστικό ενδιαφέρον, όπως τα Σύβοτα στη Θεσπρωτία.

Χαμηλότερες είναι οι τιμές αλλά ενδιαφέρον για αγορά υπάρχει από ξένους κι από περιοχές όπως το Κολωνάκι, η Κηφισιά, η Εκάλη το Παλαιό Φάληρο, το Μαρούσι κ.ά. ενώ παρατηρείται ενδιαφέρον και για το κέντρο της Αθήνας. Αισθητά χαμηλότερες πάντως είναι οι τιμές σε πολυτελείς κατοικίες, που έχουν κατασκευαστεί παλαιότερα κι εκεί υπάρχουν ευκαιρίες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή