«Thessaly – Evros Pass»: Τις 89.000 έφτασαν οι αιτήσεις την πρώτη μέρα

Στα πρώτα στοιχεία για το «Thessaly – Evros Pass» στάθηκε ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος.
EUROKINISSI.

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, τόνισε πως «η πλατφόρμα Thessaly – Evros Pass θα είναι ανοιχτή μέχρι την 28η Ιουνίου», ενώ, προσέθεσε πως «υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, από την πρώτη μέρα οι αιτήσεις έφτασαν τις 89.000 και αναμένεται να αυξηθούν».

Ακόμη, τόνισε πως «το πρόγραμμα είναι πολύ ελκυστικό επειδή δεν έχει εισοδηματικά κριτήρια, επομένως μπορούν να υποβάλλουν όλοι», πριν συμπληρώσει ότι θα εκδοθούν 32.000 vouchers.

Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση των πληγεισών περιοχών, ο κ. Τριαντόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η μόνη τοποθεσία στην οποία υπάρχει ακόμα νερό, είναι αυτή της λίμνης Κάρλα και πρόκειται για περιοχές αγροτικών εκμεταλλεύσεων και όχι για οικισμούς.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι «το νερό φεύγει με ταχύτερους ρυθμούς από ότι εκτιμούσαμε. Αυτό δεν είναι και πάρα πολύ θετικό για φεύγει επειδή δεν είχαμε βροχές και έχουμε υψηλές θερμοκρασίες. Άρα, αυτό που για την υπόλοιπη Θεσσαλία είναι αρνητικό, για το συγκεκριμένο εκείνο κομμάτι όπου έχει συσσωρευτεί νερό είναι ευεργετικό γιατί επιταχύνει τη διαδικασία».

«Ένα από τα δυσκολότερα έργα που πρέπει να γίνουν, είναι η μετεγκατάσταση του χωριού Μεταμόρφωση, που είχε πλημμυρίσει και τα προηγούμενα χρόνια. Στη σύσκεψη την προηγούμενη εβδομάδα, οι μελετητές παρουσίασαν τα σχέδια ώστε να μετακινηθεί ολόκληρο το χωριό σε άλλη περιοχή σε χώρο του Δήμου Παλαμά, διασφαλίζοντας ότι δεν θα βιώσουν ξανά αυτές τις επώδυνες καταστάσεις οι πολίτες», επεσήμανε ακόμη.

Σχετικές ειδήσεις