Ακρίβεια: Μειωμένο πληθωρισμό βλέπει ο Στουρνάρας – Σε ελέγχους προχωρά η κυβέρνηση

Εκατό βασικά προϊόντα του ελληνικού τραπεζιού μπαίνουν στο στόχαστρο για να μειωθεί η αισχροκέρδεια 
Φέτα
PIXABAY
2'

Οι τιμές σε ελαιόλαδο, φέτα, ψωμί, ρύζι, κρέας, γάλα μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών, προκειμένου να μειωθεί ο πληθωρισμός. Η κυβέρνηση επιχειρεί να ελέγξει το κύμα ακρίβειας που μαστίζει την ελληνική αγορά προχωρώντας σε εκτεταμένους ελέγχους για τη μείωση του πληθωρισμού.

Το προηγούμενο διάστημα επιχείρησε να λύσει το πρόβλημα του πληθωρισμού με διάφορα pass, τα οποία απέδωσαν προσωρινά. Παρόλα αυτά εργαζόμενοι που βρίσκονται σε ελεγκτικούς μηχανισμούς διαμαρτύρονται για υποστελέχωση και μεγάλες δυσκολίες ν΄ ανταποκριθούν.

Αποκλιμάκωση πληθωρισμού βλέπει η ΤτΕ αλλά ασφυξία βλέπει η ΓΣΕΕ

Η Τράπεζα της Ελλάδος στην ετήσια έκθεσή της για τη νομισματική πολιτική εκτιμά ότι ο πληθωρισμός το 2024 θα περιοριστεί στο 3% από 4,2% το 2023 και 9,3% το 2022 και προτείνει δράσεις για την αποκλιμάκωση.

Όμως ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος έδειξε ευοίωνα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και μείωση του πληθωρισμού η πρόσφατη έκθεση της ΓΣΕΕ κατέδειξε ότι μεγάλο μέρος των ελληνικών νοικοκυριών πιέζονται σε βαθμό ασφυξίας.

gala.jpg

Έλεγχοι σε 100 βασικά προϊόντα του ελληνικού τραπεζιού

Το τελευταίο διάστημα βασικά προϊόντα του ελληνικού τραπεζιού, όπως είναι η φέτα και το ελαιόλαδο απογειώθηκαν από άποψη τιμής. Οι έλεγχοι αναμένεται να επεκταθούν σε 100 προϊόντα και έλεγχος θα γίνει και στις τιμές χονδρικής και στις τιμές λιανικής ανάλογα με το περιθώριο κέρδους των επιχειρήσεων.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στους ελέγχους αναμένεται να αναλάβει η ΔΙΜΕΑ ώστε να διασφαλιστεί η τήρηση του ανταγωνισμού.

Πέρα όμως τις τιμές των προϊόντων, οι καταναλωτές προβληματίζονται με την τιμή του ρεύματος και κυβερνητικές πηγές δηλώνουν ότι σε περίπτωση που έχουν σημαντική άνοδο αναμένεται να προχωρήσει στην ενεργοποίηση του μηχανισμού προστασίας των νοικοκυριών.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή