Ιαματικός Τουρισμός: Πρεμιέρα λουτροθεραπείας από τις 10 Ιουλίου 2024

Οι 3.500 δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν εξαήμερες διακοπές με το πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού
EUROKINISSI

Αρχίζει από τις 10 Ιουλίου 2024 το πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού και θα διαρκέσει ως τις 30 Μαΐου 2025. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν χρήση του προγράμματος και των σχετικών καταλυμάτων επιλέγοντας πρόγραμμα εξαήμερων διακοπών με πέντε λούσεις αλλά μπορούν να έχουν μεγαλύτερης διάρκειας ιαματικό τουρισμό, αν πρόκειται για την Εύβοια ή για τον Έβρο.

Αν οι δικαιούχοι του προγράμματος ιαματικού τουρισμού που θα επιλέξουν να κάνουν χρήση των δελτίων τους σε συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ-ΟΠΕΚΑ τουριστικά καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου -Λίμνης -Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας και της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου δικαιούνται παράλληλα με τις έντεκα (11) ημέρες (δέκα 10 διανυκτερεύσεις), δωρεάν πραγματοποίηση έως δέκα 10 απλές λούσεις σε συμβεβλημένες με το ΛΑΕ-ΟΠΕΚΑ, εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων της χώρας των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού που θα επιλέξουν προορισμούς στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και στα νησιά των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου χωρίς παροχή πρωινού, θα πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους χωρίς καμία πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση διαμονής.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν τουριστικά καταλύματα τα οποία: βρίσκονται σε λουτροπόλεις ή περιοχές κοντά σε εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών ή διαθέτουν Υδροθεραπευτήριο εντός της μονάδας τους.

Οι παραπάνω προκειμένου να συμμετέχουν με διαμονή και λούσεις πρέπει να διαθέτουν:

α) Τo Ειδικό Σήμα Λειτουργίας Μονάδας Ιαματικής Θεραπείας όπως ισχύει σήμερα της αρμόδιας Υπηρεσίας του Υπουργείου Τουρισμού και

β) απασχολούμενο ιατρό, με σκοπό τη διασφάλιση της υγείας των δικαιούχων του ΛΑΕ που θα πραγματοποιήσουν τις λούσεις.