Ηλεκτρικό ρεύμα: Έσκασε η «βόμβα» - Τέλος τα μπλε τιμολόγια!

Το πρώτο χρώμα που μας αποχαιρετά μετά από απόφαση των παρόχων είναι το μπλε

Έσκασε η πρώτη... κανονιά στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος καθώς πολλοί πάροχοι αποφάσισαν να αποσύρουν το μπλε τιμολόγιό του.

Τα νοικοκυριά ανεξάρτητα από τον προμηθευτή που έχουν επιλέξει θα πρέπει να διερευνήσουν τις φθηνότερες επιλογές που πλέον πρέπει να αναζητούνται στα κίτρινα τιμολόγια αλλά και στα μπλε σταθερά τιμολόγια, τα οποία πλέον πολλές εταιρείες έχουν αρχίσει να αποσύρουν από την αγορά.

Όπως αποτυπώνεται στην ιστοσελίδα της ΡΑΑΕΥ όπου αναρτώνται τα προγράμματα των προμηθευτών για τα σταθερά τιμολόγια ήδη από τον Ιούνιο έχει σταματήσει η διάθεση κάποιων εξ’ αυτών με χαμηλές χρεώσεις, φθηνότερες από τα πράσινα, που πήραν την ανιούσα σε ποσοστό που σε κάποιες περιπτώσεις έφτασε και το 70%.

Ειδικότερα , στην ιστοσελίδα της ΡΑΕΕΥ https://invoices.rae.gr/oikiako/ στην κατηγορία Τιμές και Χρεώσεις που πραγματοποιείται η ανάρτηση των τιμολογίων η κατηγορία των σταθερών τιμολογίων εμφανίζει πληροφορίες των παρόχων με τη διευκρίνιση ότι το πακέτο έχει αποσυρθεί από την αγορά.

Συγκεκριμένα η VOLTON έδινε το σταθερό τιμολόγιο VOLTON Blue Fixed εξάμηνης διάρκειας με τιμή 0,088 ευρώ ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας και πάγιο 9,90 ευρώ τον μήνα. Η εταιρεία ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι από τις 11 Ιουνίου το προϊόν είναι εμπορικά μη διαθέσιμο. Αντίστοιχα και η Elpedison απέσυρε το σταθερό τιμολόγιο Elpedison Bright Up με τιμή τα 8,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα και μηνιαίο πάγιο, από τις 28 Ιουνίου 2024.

Ακόμη η NRG «πάγωσε» το σταθερό τιμολόγιο NRG fixed 4U, με τιμή τα 15,1 λεπτά ανά κιλοβατώρα και με προϋπόθεση την ταυτόχρονη σύνδεση σε οποιοδήποτε πρόγραμμα φυσικού αέριου και μηνιαίο πάγιο 3,5 ευρώ υπό την προϋπόθεση ηλεκτρονικού λογαριασμού και πάγια εντολή εξόφλησης. Το συγκεκριμένο προϊόν από την 1η Ιουνίου αποσύρθηκε από την αγορά.

Παρόλα αυτά παραμένουν μπλε τιμολόγια με οριακά κάτω από τα 10 λεπτά ανά μεγαβατώρα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η ιστοσελίδα της ΡΑΕΕΥ εμφανίζει βασικούς παρόχους όπως είναι η Protergia , ο ΗΡΩΝ να δίνουν σταθερά τιμολόγια, εξάμηνης διάρκειας με χρεώσεις από 9,75 λεπτά ανά κιλοβατώρα και 9,92 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Τα πάγια των δύο εταιρειών διαμορφώνονται σε 9,90 ευρώ το μήνα.

Αντίθετα η ΔΕΗ προσφέρει σταθερό τιμολόγιο προς 12,3 λεπτά ανά κιλοβατώρα με πάγιο τα 3,5 ευρώ το μήνα και 12μηνη διάρκεια προγράμματος.

*με πληροφορίες από το ienegergeia.gr