Ξεκινά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η ηλεκτρονική βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων

Η εφαρμογή σύντομα θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη επικράτεια
Ξεκινά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η ηλεκτρονική βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων
1'

Σε λειτουργία βρίσκεται από σήμερα (01/07) η Ηλεκτρονική Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης, που θεσμοθετήθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου και αποτέλεσε μία από τις βασικότερες προτεραιότητες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί χρησιμοποιούν ειδικά σχεδιασμένες κινητές συσκευές του έργου «SmartPolicing» και με τη χρήση κατάλληλης εφαρμογής, θα βεβαιώνεται ηλεκτρονικά πλέον η τροχονομική παράβαση, αρχικά σε πιλοτικό στάδιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με την ολοκλήρωση των ενεργειών του αστυνομικού, θα αποστέλλεται σε πραγματικό χρόνο η βεβαίωση παράβασης ηλεκτρονικά στη θυρίδα του πολίτη στο gov.gr, αξιοποιώντας τη διαλειτουργικότητα και τα στοιχεία επικοινωνίας του από το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας Πολιτών, ενώ παράλληλα θα ενημερώνεται με email και με sms για την αποστολή μηνύματος στη θυρίδα του.

Παράλληλα, για τον Δήμο Αθηναίων θα παράγεται και κωδικός RF πληρωμής, ώστε εναλλακτικά οι πολίτες να μπορούν να πληρώνουν ηλεκτρονικά την κλήση.

Η εφαρμογή σύντομα θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη επικράτεια

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή