Θερινές εκπτώσεις: Αρχίζουν στις 8 Ιουλίου 2024 - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές

Πρεμιέρα για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις το 2024 για τα εμπορικά καταστήματα στις 8 Ιουλίου - Αυλαία στις 31 Αυγούστου 2024
Εκπτώσεις
Eurokinissi
2'

Λίγες ημέρες έμειναν για την έναρξη των θερινών εκπτώσεων για το 2024 στα εμπορικά καταστήματα. Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις κάνουν πρεμιέρα στις 8 Ιουλίου και θα διαρκέσουν ως τις 31 Αυγούστου 2024.

Καθώς την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων τα μαγαζιά είναι ανοιχτά στις 14 Ιουλίου πρόκειται να λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν πως οι εκπτώσεις αφορούν στα προϊόντα της θερινής περιόδου. Αντίθετα, οι προσφορές αφορούν κατά κόρον μη εποχικά είδη, που θεωρητικά έχει περάσει η μόδα τους.

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές

Με βάση την οδηγία που εξέδωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) προς τους εμπορικούς συλλόγους της χώρας οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέχουν την αναγραφή της διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση.

Καλό είναι οι καταναλωτές να ελέγχουν προσεκτικά αυτό που θέλουν να αγοράσουν ώστε να μη βρεθούν προ εκπλήξεως από προϊόντα ελαττωματικά ή γενικά χαμηλής ποιότητας και φυσικά να παίρνουν απόδειξη.

Οι έμποροι με την έναρξη των θερινών εκπτώσεων στις 8 Ιουλίου 2024 υποχρεώνονται από τον νόμο να έχουν αναρτημένη πινακίδα που να αναφέρει ότι πραγματοποιούνται προσφορές και στα προϊόντα που πωλούν θα πρέπει να αναγράφεται ξεκάθαρα η αρχική τιμή και η τελική τιμή προσφοράς.

Σύμφωνα με το άρθρο 1 του νόμου 2251/94 οι καταναλωτές έχουν το δικαίωμα να ρωτούν για την προέλευση και την ποιότητα του προϊόντος και οι έμποροι έχουν την υποχρέωση να απαντούν σε αυτά τα ερωτήματα.

Σε περίπτωση πάντως μη συμμόρφωσης των εμπόρων τότε προβλέπονται τσουχτερά πρόστιμα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή