Διαγωνισμός: Ανοίγουν 242 διοικητικές θέσεις σε θεσμικά όργανα της Ευρώπης

Οι υποψήφιοι για τις διοικητικές θέσεις εργασίας πρέπει να υποβάλουν αίτηση στον ηλεκτρονικό ιστότοπο της EPSO 
Εξετάσεις
PIXABAY
2'

Προθεσμία ως τις 16 Ιουλίου 2024 στις 12 το μεσημέρι, ώρα Βρυξελλών έχουν οι ενδιαφερόμενοι για να καταθέσουν τα χαρτιά τους για τον γενικό διαγωνισμό, που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO) για την πρόσληψη ατόμων στη διοίκηση θεσμικών οργάνων κι οργανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ζητούνται 242 διοικητικοί υπάλληλοι για ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, τα οποία πρέπει να γνωρίζουν καλά δυο ξένες γλώσσες της ΕΕ.

Εξ αυτών 194 άτομα πρέπει να γνωρίζουν Δεδομένα και Στατιστική (AD 6) και 48 Μακροοικονομική Στατιστική (AD 7). Οι εν λόγω εργαζόμενοι θα καλύψουν θέσεις διοικητικών υπαλλήλων σε θεσμικά όργανα και υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι υποψήφιοι πρέπει να επιλέξουν προσεκτικά γιατί μετά την υποβολή της αίτησης δεν μπορούν να προβούν σε τροποποιήσεις.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για πρόσληψη

Οι υποψήφιοι και οι υποψήφιοι πρέπει να:

  • Είναι υπήκοοι ενός από τα κράτη - μέλη της ΕΕ
  • Απολαμβάνουν πλήρη πολιτικά δικαιώματα
  • Έχουν εκπληρώσει τη στρατιωτική θητεία
  • Παρέχουν εχέγγυα ήθους που απαιτούνται για την άσκηση σχετικών καθηκόντων
  • Γνωρίζουν 2 ξένες γλώσσες της ΕΕ

Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν άριστα τουλάχιστον σε επίπεδο C1 τουλάχιστον μίας από τις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ και να έχουν ικανοποιητική γνώση τουλάχιστον σε επίπεδο Β2 άλλης μίας μεταξύ των υπόλοιπων γλωσσών.

Οι υποψήφιοι, άνδρες και γυναίκες πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά στον ιστότοπο της EPSO ως τις 16/7/2024 στις 12 το μεσημέρι ώρα Βρυξελλών (το Βέλγιο μία ώρα διαφορά από την Ελλάδα), δηλαδή: https://eu-careers.europa.eu/en

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή