Ενρίκο Λέτα: Να δημιουργήσουμε από τους 27 της ΕΕ ένα 28ο εικονικό κράτος για τους επενδυτές

Η πρότασή του παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο του Economist 
TATIANA_BOLARI/EUROKINISSI

Σε μια πρόταση που θα συζητηθεί προχώρησε ο Ενρίκο Λέτα.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, κ. Λέτα, αναφέροντας πως οι επενδυτές δυσκολεύονται να κινηθούν στην ΕΕ, επειδή υπάρχουν διαφορετικές γλώσσες και νομικά συστήματα, καλό θα ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο, να δημιουργηθεί ένα 28ο εικονικό κράτος.

«Γιατί δεν δημιουργούμε ένα 28ο ενιαίο εικονικό κράτος. Για τους επενδυτές, για να επιλέξουν αυτό το νομικό σύστημα για να αποφεύγεται να αλλάζουν απ;o χώρα σε χώρα. Να αποφεύγεται η γραφειοκρατία. Να έχουν ένα πασπαρτού για να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα ζητήματα», είπε μεταξύ άλλων παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε συζήτηση στο πλαίσιο του 28ου ετήσιου συνεδρίου «Economist Government Roundtable» με τίτλο «Διασχίζοντας τις συγκρούσεις σε αναζήτηση ευκαιριών | Γεωπολιτική • Περιβάλλον • Τεχνολογία».

Επίσης ζήτησε ένα διατλαντικό διάλογο για μια ενιαία αγορά. «Να διατηρήσουμε τις σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ σε υψηλό επίπεδο. Δεν είναι ώρα για αντιπαλότητα», είπε.

«Θέλω να αποτίσω φόρο τιμής. Πριν από 15 χρόνια η Ελλάδα ήταν το πρόβλημα τώρα είναι στο τραπέζι που λαμβάνονται οι αποφάσεις. Είναι μια απόδειξη πως υπα΄ρχει η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον», κατέληξε.