Ακίνητα: Τα νότια προάστια πρωταθλητές στις τιμές πώλησης κατοικιών

Καλπάζουν οι τιμές στα ακίνητα του Πειραιά και των προαστίων του - Αυξήσεις σημαντικές και στα ενοίκια στην περιοχή του Πειραιά 
PIXABAY

Η αθηναϊκή Ριβιέρα έχει την τιμητική της ως προς τα υψηλότερα ενοίκια και τις τιμές πώλησης κατοικιών. Η μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές πώλησης κατοικιών σημειώθηκε στον Πειραιά με 28,9% ενώ τα προάστιά του ακολούθησαν το ράλι ανόδου τιμών με 23,6%.

Σύμφωνα με το spitogatos.gr, η μέση τιμή ακινήτων για πώληση κατοικιών, που διαμορφώθηκαν στα νότια προάστια τους μήνες Απρίλιο – Μάιο – Ιούνιο 2024 ήταν στα 3.750 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και η χαμηλότερη σημειώθηκε στην Καστοριά με 566 ευρώ ανά τ.μ.

Στην Αττική οι χαμηλότερες τιμές πώλησης κατοικιών διαμορφώθηκαν στα δυτικά προάστια με 1909 ευρώ ανά τ.μ., χαμηλότερα δηλαδή κι από τα Ανατολικά προάστια αλλά κι από το Υπόλοιπο Αττικής. Οι τιμές ανά τετραγωνικό στα Βόρεια Προάστια ήταν 3.043 ευρώ, όταν στα νότια προάστια ήταν 3.750 ευρώ ανά τ.μ.

Το γεγονός αυτό δεν μπορεί να ιδωθεί ξεχωριστά κι από τα έργα που γίνονται στην παραλιακή ζώνη αλλά και από τη ζήτηση που έχει το παραλιακό μέτωπο από ξένους μεμονωμένα ή μέσω εταιρειών ακινήτων.

Η μέση ζητούμενη τιμή πώλησης των κατοικιών διαμορφώθηκε σε 2.410 ανά τ.μ. ενώ πέρυσι το ίδιο διάστημα ήταν στα 2.143 ευρώ ανά τ.μ. , παρουσιάζοντας αύξηση 12,45%.

Αυξημένες ωστόσο ήταν και οι τιμές των ενοικίων της χώρας με τον Πειραιά να είναι από τις περιοχές, που σημειώνουν σημαντική άνοδο της τάξης του 14,6% στα προάστια και 14,3% μέσα στο κέντρο. Μικρότερες ήταν οι αυξήσεις στην Αθήνα με τα ενοίκια να ανεβαίνουν κοντά στο 11,1% και στη Θεσσαλονίκη στο 8,80%.