Τουρισμός για όλους 2024: Επιλέχθηκε ο ένας στους δέκα αιτούντες - Μεγάλη συμμετοχή στο πρόγραμμα

Μεγάλη συμμετοχή είχε το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2024 - Κατατέθηκαν συνολικά 972.893 αιτήσεις 
PIXABAY

Σε εξέλιξη το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2024» μετά την ανακοίνωση του Οριστικού Πίνακα των 107.204 δικαιούχων κι ήδη όσοι θέλουν μπορούν να καταρτίσουν το πρόγραμμα των διακοπών τους σε συνεργασία με τα συνεργαζόμενα καταλύματα, ξενοδοχεία, κατασκηνώσεις, κάμπινγκ κ.ά. Συνολικά κατατέθηκαν 972.893 αιτήσεις για το πρόγραμμα, που απευθυνόταν και σε άτομα υψηλότερων εισοδημάτων, συγκριτικά με παλαιότερα.

Δικαιούχοι προς το παρόν είναι όσοι πολίτες υπέβαλαν επιτυχώς αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα με εισοδηματικά κι άλλα κριτήρια και μπορούν να ενημερωθούν προσωποποιημένα για την κλήρωση της αιτήσεώς τους μέσω της εφαρμογής https://vouchers.gov.gr/tourism4all.

  • Οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2024» μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν. Η συνεννόηση για τα χρηματικά ποσά και τις ημέρες γίνεται απευθείας με τους ξενοδόχους και την περίοδο, που θα μείνουν.
  • Άτομα με αναπηρίες που συμπεριλαμβάνονται στον Οριστικό Πίνακα Δικαιούχων (κληρωθείσες αιτήσεις), αλλά στην παρούσα φάση τους χορηγείται μειωμένο ποσό ενίσχυσης, λόγω αδυναμίας εντοπισμού τους σε επίσημα ηλεκτρονικά Μητρώα, έχουν τη δυνατότητα υποβολής σχετικού Πιστοποιητικού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Προγράμματος.
  • Οι παραπάνω Δικαιούχοι στο σύνολό τους θα λάβουν προσωποποιημένη ενημέρωση στην ηλεκτρονική διεύθυνση που καταχώρισαν κατά την αίτησή τους σχετικά με το χρόνο έναρξης υποβολής πιστοποιητικών, αλλά και με τα βήματα υποβολής τους.

Μετά την επαλήθευση των στοιχείων και του ποσοστού αναπηρίας (από 67% και άνω), όσοι έχουν κληρωθεί κι είναι δικαιούχοι θα λαμβάνουν το επιπλέον ποσό ενίσχυσης που δικαιούνται έως του ποσού των €400 στην ψηφιακή τους κάρτα.

Για επιπλέον πληροφορίες/διευκρινίσεις οι Δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Κοινού 210-2150231, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00, και στην ηλεκτρονική διεύθυνση tourism4all2024@ktpae.gr.

Ο οριστικός πίνακας δικαιούχων για άτομα με αναπηρίες

Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών για περιπτώσεις ατόμων με αναπηρία που συμπεριλαμβάνονται στον Οριστικό Πίνακα Δικαιούχων (κληρωθείσες αιτήσεις), στους οποίους χορηγήθηκε μειωμένο ποσό ενίσχυσης, λόγω αδυναμίας εντοπισμού τους σε επίσημα ηλεκτρονικά Μητρώα.

Οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι, οι οποίοι έχουν ήδη ενημερωθεί μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, μπορούν να εισέλθουν στην αίτησή τους και να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά προς επιβεβαίωση του απαιτούμενου ποσοστού αναπηρίας. Κατόπιν επαλήθευσης των πιστοποιητικών καθώς και του απαιτούμενου συνολικού ποσοστού αναπηρίας (από 67% και άνω), οι κληρωθέντες Δικαιούχοι θα λαμβάνουν το επιπλέον ποσό ενίσχυσης που δικαιούνται και έως του ποσού των €400 στην ψηφιακή τους κάρτα. Η διαδικασία αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω Κ.Ε.Π.

Για πληροφορίες/διευκρινήσεις οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Κοινού 210-2150231, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση tourism4all2024@ktpae.gr.

Τι περιλαμβάνει το «πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2024»

Το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2024» αποτελεί την αναβαθμισμένη ψηφιακή εκδοχή του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2022» και περιλαμβάνει:

  • Αυξημένη επιδότηση 200€ ανά δικαιούχο (από 150€ που προβλέπονταν στο προηγούμενο Πρόγραμμα),
  • Ποσό ύψους 300€ σε φυσικά πρόσωπα

Το πρόγραμμα αφορά σε:

  • Άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022,
  • Έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης κοινής ή χωριστής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022.
  • Συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31.12.2022, που πληρούν προϋποθέσεις.

Τι προσφέρει σε άτομα με αναπηρίες

  • Υπάρχει ειδική πρόβλεψη υψηλότερης επιδότησης 400€ για άτομα με αναπηρία από 67% και άνω και δικαιούχους με τέκνα άτομα με αναπηρία από 67% και άνω,
  • Περιλαμβάνει ανέπαφη πληρωμή και εξαργύρωση του ποσού της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.ά.) και σε κάθε προορισμό της χώρας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς,
  • Προβλέπει άμεση αποζημίωση των παρόχων, γεγονός που βάζει τέλος στην αναμονή και στις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες,
  • Η ανάλωση του ποσού γίνεται εφάπαξ ή σε δόσεις μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2024, ώστε να υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.