Εξωδικαστικός μηχανισμός: Στα 6,7 δισ. ευρώ οι ρυθμισμένες αρχικές οφειλές

Ο εξωδικαστικός μηχανισμός έφερε χαμόγελα τον Ιούνιο 2024 - Προχώρησαν συνολικά 19.223 ρυθμίσεις χρεών
Ρύθμιση οφειλών
PIXABAY
1'

Στα 6,7 δισ. ευρώ ανέρχονται οι αρχικές οφειλές που έχουν ρυθμιστεί μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού έως τα τέλη Ιουνίου, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιτυχών ρυθμίσεων συνολικά στις 19.223, σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους του οικονομικού επιτελείου, μόνο τον Ιούνιο οι νέες ρυθμίσεις ανήλθαν σε 1.344 καταγράφοντας ιστορικό υψηλό.

Αιτήσεις για οφειλές έως 250.000 ευρώ

Στην έκθεση παρουσιάζονται αναλυτικά τα ποσοστά έγκρισης των χρηματοπιστωτικών φορέων (τραπεζών και εταιρειών διαχείρισης) για αιτήσεις με οφειλές έως 250.000 ευρώ, με τις Intrum, QQuant και Veraltis να σημειώνουν τα υψηλότερα ποσοστά.

Επίσης, παρουσιάζονται αναλυτικά ρυθμίσεις που αντιστοιχούν στις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης δανείων τον Μάιο, τέσσερις εκ των οποίων πραγματοποίησαν συνολικά απευθείας διμερείς ρυθμίσεις ύψους 290 εκατ. ευρώ για 4.154 οφειλέτες.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους το β’ τρίμηνο του 2024 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 13.000 ραντεβού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εξ’ αποστάσεως εξυπηρέτησης οφειλετών myEGDIX.live.gov.gr.

Σημαντική αύξηση της ένταξης πολιτών στον εξωδικαστικό μηχανισμό

Πρόκειται για σημαντική αύξηση από τα 12.000 του α’ τριμήνου του 2024. Υπενθυμίζεται ότι η εξυπηρέτηση πραγματοποιείται πανελλαδικά με βιντεοκλήση ή τηλεφωνικά κατόπιν ραντεβού μέσω της πλατφόρμας: (https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/ex-apostaseos-exuperetese-politon/exuperetese-me-telediaskepse-kai-telephonike-epikoinonia-apo-ten-eidike-grammateia-diakheirises-idiotikou-khreous-egdikh) ή στο τηλέφωνο 213.212.5730.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
16:20ΚΟΣΜΟΣ

Νε