«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – Άπιαστο όνειρο οι καλοκαιρινές διακοπές

Απλησίαστα είναι τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, με τους εκδρομείς να σκέφτονται δύο και τρεις φορές εάν θα κάνουν φέτος τις καλοκαιρνές του διακοπές.

Οι πρώτοι αδειούχοι του Ιουλίου ξεκίνησαν τις διακοπές τους με βαλίτσες στα χέρια και καλή διάθεση, σχηματίζοντας ουρές για να επιβιβαστούν στα πλοία προς τους προορισμούς τους. Τα πλοία αναχωρούν γεμάτα από τον Πειραιά και Ραφήνα.

Ωστόσο, το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων είναι υψηλό, με τους ταξιδιώτες να αναζητούν ευκαιρίες.

Κατατοπιστικό είναι το ρεπορτάζ του MEGA. Για μία τετραμελή οικογένεια οι διακοπές σε νησί ισοδυναμούν με δαπάνη που δεν αντέχει ένα μέσο νοικοκυριό. Μόνο για να φθάσει μία οικογένεια με αυτοκίνητο στη Σκιάθο θα δαπανήσει 419 ευρώ, 430 για Τήνο, 596 ευρώ για Χίο, 632 θα χρειαστεί για Πάρο, 206 για Κεφαλονιά ενώ για Ρόδο δεν φθάνουν ούτε χίλια ευρώ.

Επίσης, μια οικογένεια με ένα παιδί άνω των 10 ετών και αυτοκίνητο που επιλέγει τη Φολέγανδρο για διακοπές, θα πρέπει να πληρώσει 397 ευρώ μετ’ επιστροφής με συμβατικό πλοίο και 758 ευρώ με ταχύπλοο.

Μία παρέα τεσσάρων ατόμων με αυτοκίνητο για να ταξιδέψει από τη Ραφήνα στην Ίο και πίσω, θα χρειαστεί να πληρώσει 774 ευρώ.

Πολλοί επιβάτες που επιστρέφουν από διακοπές καταγγέλλουν αισχροκέρδεια στα κυλικεία των πλοίων και ζητούν περισσότερους ελέγχους από τις αρμόδιες αρχές.

Πέρα από τα ακτοπλοϊκά ιδιαίτερα αυξημένο είναι και το κόστος διανυκτέρευσης στα καταλύματα.

Τελικά, όσοι καταφέρουν να πάνε διακοπές θα επιστρέψουν με άδειες τσέπες.