Ακρίβεια: «Είδος πολυτελείας» τα ψάρια - Ρεκόρ τιμών σε σαρδέλα, γαύρο και γόπες

«Χρυσάφι» τα ψάρια στην αγορά - Μεγάλη απόκλιση στις τιμές σε σχέση με το 2023

Ακρίβεια: «Είδος πολυτελείας» τα ψάρια - Ρεκόρ τιμών σε σαρδέλα, γαύρο και γόπες
EUROKINISSI
1'

Ρεκόρ τιμών σημειώνεται για το 2024 στα ψιλόψαρα, όπως αναφέρουν ψαράδες και έμποροι, με τον γαύρο, την σαρδέλα και την γόπα να αποτελεί πλέον... είδος πολυτελείας.

Με τιμή 7,5 ευρώ το κιλό στον γαύρο και 9,80 το κιλό στην σαρδέλα, οι καταναλωτές θα προτιμήσουν να στραφούν στην αγορά κρέατος, όπως δήλωσαν στην κάμερα του Alpha.

Μεγάλη είναι η απόκλιση στις τιμές γαύρου και σαρδέλας σε σχέση με το 2023, αφού η τιμή της σαρδέλας στους πάγκους των συνοικιακών ιχθυοπωλείων, αλλά και της αγοράς του καταναλωτή, ανέρχεται, πλέον, στα 10 με 12 ευρώ, σε σχέση με πέρυσι, που κυμαίνονταν από 5 έως 6 ευρώ το κιλό.

Ενώ την ίδια στιγμή, η τιμή στον γαύρο ανέρχεται στα 8 με 9 ευρώ το κιλό, όταν πέρυσι κυμαινόταν από 4 έως 5 ευρώ το κιλό.

Έμποροι και ψαράδες ισχυρίζονται, ότι η άνοδος στις τιμές των ψαριών οφείλεται στις κακές καιρικές συνθήκες, αλλά και στη μεγάλη ζήτηση που έχουν τα συγκεκριμένα ψάρια στα νησιά.

Το μόνο σίγουρο είναι, ότι η τιμή του γαύρου έχει ξεπεράσει την τιμή της τσιπούρας ιχθυοπωλείου, ενώ της σαρδέλας είναι ίδια με το φαγκρί ιχθυοτροφείου.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή