Συμφωνία Attica Bank: Κομβική η σημασία για τη δημιουργία πέμπτου πυλώνα στον τραπεζικό κλάδο

Attica Bank: Πλήρης αποδόμηση των αιτιάσεων του ΣΥΡΙΖΑ από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας 
Eurokinissi

Σε πλήρη αποδόμηση των φαιδρών επιχειρημάτων του ΣΥΡΙΖΑ, που μέσω του προέδρου του επέκρινε τη συμφωνία σχετικά με την Attica Bank, προχώρησε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι την συμφωνία ΤΧΣ και Thrivest (Εξάρχου, Μπάκου, Καυμενάκη) για τους όρους συγχώνευσης με την Παγκρήτια και την κεφαλαιακή ενίσχυση ανακοίνωσε η Αttica Bank, επιβεβαιώνοντας ότι δόθηκε παράταση από την ΤτΕ για την ολοκλήρωση των σχετικών εσωτερικών διαδικασιών.

O Όμηρος Τσάπαλος, εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, μιλώντας στο ACTION24 υπογράμμισε πως δημιουργείται ένας πέμπτος πυλώνας στον τραπεζικό κλάδο, που μόνο όφελος θα έχει για επιχειρήσεις και καταναλωτές.

Η Τράπεζα Αττικής επί ΣΥΡΙΖΑ

«Η Τράπεζα Αττικής ήταν μια τράπεζα η οποία εξυπηρετούσε επιχειρηματικά συμφέροντα φίλα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια τράπεζα η οποία επί ημερών του ΣΥΡΙΖΑ δεινοπάθησε, έχασε μεγάλο κομμάτι των πελατών της, ήταν στο χείλος της καταστροφής, ο τρόπος που δίνονταν τα δάνεια και οι εγγυητικές αποστολές ήταν πάρα πολύ ύποπτος, και μου κάνει εντύπωση πώς ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να κάνει μια τέτοια ανακοίνωση. Όπως και να έχει θέτω μια απορία, δεν ξέρω προς τι αυτή η πιλάλα να βγει μια τέτοια ανακοίνωση».

Τα οφέλη για την οικονομία

Επιπλέον απάντησε ότι είναι θετικό να υπάρξει ένας πέμπτος πυλώνας στην ελληνική οικονομία. «Είναι προς όφελος των Ελλήνων πολιτών και των επιχειρήσεων. Η κυβέρνηση το λέει καιρό πως άπαξ και δημιουργηθεί ένας τέτοιος πυλώνας ο ανταγωνισμός μεταξύ των τραπεζών θα ενταθεί κι αυτό θα έχει άμεσες συνέπειες στις επιχειρήσεις και στους πολίτες. Θα μειωθεί η ψαλίδα μεταξύ επιτοκίων δανεισμού και καταθέσεων. Οι τράπεζες θα δίνουν ευκολότερά δάνεια στον κόσμο, θα μειωθούν οι προμήθειες», είπε και τόνισε ότι οι τραπεζικές προμήθειες οφείλονται σε μεγάλο βαθμό και στο ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός.

«Όσο μπαίνουν νέοι παίκτες στον τραπεζικό κλάδο, σοβαροί και ισχυροί, τόσο εντείνεται ο ανταγωνισμός με όφελος στους ίδιους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις», ανέφερε.

«Η ίδια η επενδυτική βαθμίδα έχει επιρροή στη δημιουργία του πέμπτου πόλου γιατί δίνει ένα σήμα και στους έξω και στους μέσα ότι η Ελλάδα είναι μια σοβαρή χώρα και μπορείτε να έρθετε να επενδύσετε και στον πολύπαθο τραπεζικό κλάδο. Άρα άπαξ και δημιουργηθεί ένας πέμπτος τραπεζικός κλάδος, άρα η εικόνα και η θέση της χώρας θα ισχυροποιηθεί. Είναι προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και της οικονομίας», κατέληξε.