Κυριάκος Μητσοτάκης: Πώς εξελίσσονται οι έρευνες για τους υδρογονάνθρακες στην ελληνική ΑΟΖ

Συνεχίζονται οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στο ελληνικό πεδίο 
EUROKINISSI

Πέραν των εθνικών θεμάτων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση με τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρτ στις ΗΠΑ, μίλησε και για τα ενεργειακά ζητήματα που αφορούν στη χώρα μας.

Μιλώντας στο Council on Foreign Relations, ο πρωθυπουργός είπε ότι η ExxonMobil διεξάγει αυτή τη στιγμή πολύ ενεργές έρευνες στα ΝΔ της Πελοποννήσου και της Κρήτης. «Πιέζουμε τα χρονικά περιθώρια για να δούμε αν υπάρχει κάτι που αξίζει να αξιοποιηθεί εμπορικά», ανέφερε.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις έρευνες για τους υδρογονάνθρακες στην ελληνική ΑΟΖ σημειώνοντας ότι «η ExxonMobil διεξάγει σήμερα πολύ ενεργά έρευνες νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και στην Κρήτη. Αυτό θα ήταν ένα πλεονέκτημα για εμάς, αν συμβεί τόσο το καλύτερο. Νομίζω ότι κινούμαστε κοντά στα χρονικά περιθώρια για να διαπιστώσουμε αν υπάρχει κάτι αξιόλογο για εμπορική εκμετάλλευση. Αλλά πιστεύω ότι έχουμε τουλάχιστον την υποχρέωση, πριν πάρουμε μια απόφαση, να γνωρίζουμε αν υπάρχουν σημαντικά αποθέματα φυσικού αερίου εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής μας Ζώνης. Και αυτό πρόκειται να κάνουμε», διαβεβαίωσε.