Ταξί: Απεργούν 11/7/2024 για τροπολογία για τα εκμισθωμένα επιβατηγά στις τουριστικές μεταφορές

Διαμαρτύρονται οι αυτοκινητιστές για την τροπολογία που φέρνει το υπουργείο Τουρισμού για τα εκμισθωμένα επιβατηγά 

Ταξί
PIXABAY
2'

Διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ αυτοκινητιστών και υπουργείου Τουρισμού, που καταθέτει τροπολογία για τους ελέγχους για τη μεταφορά τουριστών. Για το ζήτημα αυτό υπάρχει έντονη αντίδραση των οδηγών ταξί, οι οποίοι προχωρούν αύριο 11/7/2024 σε απεργία.

Οι αυτοκινητιστές ζητούν να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία του υπουργείου Τουρισμού που καταγγέλλουν ότι «ξεπουλά το μεταφορικό έργο υπέρ των εκμισθωμένων Επιβατηγών Ιδιωτικής Χρήσης (ΕΙΧ)». Aπό τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής θα μείνει χωρίς ταξί η Αττική εξαιτίας της απεργίας.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Τουρισμού, η αυστηρότητα των ελέγχων και η τήρηση της νομιμότητας σε πάσης φύσεως άσκηση τουριστικής επαγγελματικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας αποτελεί κεντρική πολιτική του Υπουργείου Τουρισμού.

Στην κατεύθυνση αυτή, όπως τονίζουν, η νομοθετική παρέμβαση που αφορά στο συγκεκριμένο μεταφορικό έργο διατηρεί στο ακέραιο την υποχρεωτικότητα των ελέγχων με βάση τις αυστηρές νόμιμες προδιαγραφές άσκησης του τουριστικού μεταφορικού έργου των ΕΙΧ με οδηγό, σύμφωνα με την ισχύουσα (και μη τροποποιούμενη) νομοθεσία περί εκμίσθωσης ΕΙΧ αυτοκινήτων με οδηγό κατά τον ν.4093/2012.

Κύκλοι υπουργείου Τουρισμού η αυστηρότητα των ελέγχων αφορά στους επαγγελματίες

Οι ίδιοι κύκλοι από το υπουργείο Τουρισμού τονίζουν πως αυτή η τροπολογία «αποκλειστικά ρυθμίζει είναι ότι η τήρηση της νομιμότητας και η αυστηρότητα των ελέγχων θα εξαντλείται στον επαγγελματία και όχι στους πελάτες, όπως πρέπει να συμβαίνει στην εκτέλεση του μεταφορικού έργου.

Αφορμή για την τροπολογία στάθηκαν παράπονα για το αν και κατά πόσο τηρούνται οι διαδικασίες από τα ταξί, καθώς υπάρχουν παράπονα για υπέρμετρες χρεώσεις. Στο πλαίσιο αυτό πηγές από το υπουργείο Τουρισμού υποστηρίζουν πως η παροχή υπηρεσιών μεταφοράς αποτελεί σημαντικό θέμα για τους ταξιδιώτες και «αποτελεί κυρίαρχη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της πολιτικής μας για τη διαφύλαξη και την αναβάθμιση της ποιοτικής εμπειρίας των επισκεπτών της χώρας».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή