Πιο κοντά ήρθε το Παρίσι στην Καλαμάτα - Απευθείας πτήσεις κάθε Σάββατο

Η Air France ενισχύει τον στόλο της στην Ελλάδα - Η αεροπορική εταιρεία αύξησε προσωπικό και βελτίωσε τα οικονομικά μεγέθη της 

Επιβάτες στο αεροδρόμιο Καλαμάτας
Air France
2'

Μία νέα απευθείας πτήση εγκαινίασε η Air France, η οποία συνεχίζει να ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα με το αεροπορικό δρομολόγιο Παρίσι - Καλαμάτα. Το νέο αυτό δρομολόγιο που ξεκίνησε στις 6 Ιουλίου 2024 θα παραμείνει στο πρόγραμμα για το φετινό καλοκαίρι κατά τους μήνες αιχμής, Ιούλιο και Αύγουστο. Εκπρόσωποι φορέων του τουρισμού θεωρούν ότι μία τέτοια κίνηση θα αυξήσει την τουριστική κίνηση όχι μόνο στην Καλαμάτα αλλά και στους όμορους νομούς.

Η Air France, παρά τις δυσκολίες της πανδημίας, που αντιμετώπισαν οι αεροπορικές εταιρείες, σε όλο τον κόσμο, προτίμησε το 2023 την ποιοτική βελτίωση και την αύξηση του στόλου της ενώ προχώρησε και σε προσλήψεις εργαζομένων. Απασχολεί 39.000 εργαζόμενους και οι πτήσεις από Παρίσι προς Καλαμάτα και τανάπαλιν θα εκτελούνται κάθε Σάββατο με αεροσκάφη Airbus 319 που διαθέτουν 143 θέσεις συνολικά.

Το πρόγραμμα πτήσεων (τοπικές ώρες)

AF1790: Αναχώρηση από το Παρίσι-Charles de Gaulle στις 08:10πμ, άφιξη στην Καλαμάτα στις 12:30μμ

AF1791: Αναχώρηση από την Καλαμάτα στις 13:30, άφιξη στο Παρίσι-Charles de Gaulle στις 16:00

Την εναρκτήρια πτήση υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» ο Γιάννης Πανταζόπουλος, περιφερειακός διευθυντής της Air France-KLM, ο Ευστάθιος Αναστασόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μεσσηνίας και εκπρόσωποι φορέων του τουρισμού του νομού Μεσσηνίας.

Ο Γιάννης Πανταζόπουλος δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που εγκαινιάζουμε την απευθείας πτήση μας προς την Καλαμάτα, έναν προορισμό που προσφέρει απέραντη πολιτιστική και φυσική ομορφιά. Αυτή η νέα διαδρομή όχι μόνο ενισχύει το δίκτυό μας αλλά στηρίζει και την τοπική οικονομία, ενισχύοντας τον τουρισμό».

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μεσσηνίας, Ευστάθιος Αναστασόπουλος, μεταξύ άλλων,
επεσήμανε: «Υποδεχθήκαμε τη νέα πτήση προερχόμενη από τη γαλλική πρωτεύουσα, μια νέα σύνδεση του αεροδρομίου της Καλαμάτας με μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη, η οποία θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή μας. Θεωρούμε ότι η νέα αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με το Παρίσι θα ενισχύσει την τουριστική ανάπτυξη, όχι μόνο της Μεσσηνίας, αλλά και την υπόλοιπης Πελοποννήσου. Από την πλευρά μας, έχουμε υποχρέωση να επιμείνουμε στην κατεύθυνση της άμεσης έναρξης των προβλεπόμενων εργασιών αναβάθμισης του αεροδρομίου της Καλαμάτας, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις μελλοντικές προκλήσεις».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή