Κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας απαντούν στον Κασσελάκη για την Τράπεζα Αττικής

Το υπουργείο Οικονομίας κατηγορεί τον Στέφανο Κασσελάκη για άγνοια και θράσος σχετικά με το θέμα της Τράπεζας Αττικής 

Κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας απαντούν στον Κασσελάκη για την Τράπεζα Αττικής
Eurokinissi
2'

Απογυμνώνει τους ισχυρισμούς Κασσελάκη για την Attica Bank το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Σε σχόλιο «κύκλων» του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη αναφορικά με την Τράπεζα Αττικής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται για θράσος και άγνοια.

Αναλυτικά αναφέρεθηκε:

Ο κύριος Κασσελάκης καλό είναι προτού πατήσει το κουμπί για την δημοσίευση της κάθε του ανάρτησης να κάνει και ένα υποτυπώδες «google search». Γιατί αν το είχε κάνει θα διαπίστωνε πως όσα θίγει στην ανάρτηση του έχουν ήδη απαντηθεί αναλυτικά από το βήμα της Βουλής σε ειδικές συνεδριάσεις με την παρουσία και εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο από την Κυβέρνηση όσο και από την Τράπεζα της Ελλάδος παρουσιάστηκαν στοιχεία που δείχνουν ότι το πραγματικό όφελος από την διαδικασία διάσωσης και ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ήταν 4 δις ευρώ χωρίς να συνυπολογιστούν τα μερίσματα 2013-2023 ύψους 5,5 δις ευρώ που κατέβαλε η Τράπεζα της Ελλάδος στο Δημόσιο.

Ας προσθέσει ο κ. Κασσελάκης το όφελος και από τις αποκρατικοποιήσεις. Εκεί το όφελος από τις 6 αποκρατικοποιήσεις (λιμάνια, αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, Helleniq Energy, Αττική Οδός κλπ) που έγιναν τους τελευταίους 12 μήνες ξεπερνά τα 4,3 δις ευρώ χωρίς να λογαριάζουμε το όφελος από την αποεπένδυση των τραπεζών.

Όσο για την ΔΕΗ το θράσος ξεπερνά κάθε όριο. Όλοι θυμούνται ότι η ΔΕΗ το καλοκαίρι του 2019 βρισκόταν στα πρόθυρα της καταστροφής. Η επιχείρηση τον καιρό του ΣΥΡΙΖΑ «έμπαινε μέσα» κάθε μέρα 3-5 εκατ. ευρώ! Ο ΔΕΔΔΗΕ είχε ξεμείνει ακόμα και από κολόνες! Από 7 ευρώ που παρέλαβαν τη μετοχή της, την έφτασαν περίπου στο 1 ευρώ. Και φυσικά, η έκθεση του ορκωτού λογιστή- και μάλιστα με συνυπογραφή της διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ-, σημείωνε ότι χωρίς την λήψη έκτακτων μέτρων, η ΔΕΗ θα έκλεινε τον Σεπτέμβριο του 2019. Όλοι πλέον σήμερα γνωρίζουν ότι η ΔΕΗ από το χείλος της καταστροφής είναι παράδειγμα επιτυχούς αναδιάρθρωσης.

Χρειάζεται λοιπόν είτε πολύ θράσος είτε απίστευτη άγνοια για να υποστηρίζει κάποιος αυτά που υποστηρίζει ο κ. Κασσελάκης.

Κατά πάσα πιθανότητα, ο ίδιος διαθέτει και τα δυο…

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
13:40ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Ροδόπη