Θεσσαλονίκη: Απάτη σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου ύψους άνω του 1,4 εκατ. ευρώ

Συνελήφθη 40άχρονος άντρας από την Οικονομική Αστυνομία της Βόρειας Ελλάδας για απάτη σε βαθμό κακουργήματος  

Φορολογικές παραβάσεις
2'

Στην αποκάλυψη κυκλώματος απάτης που ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο πάνω από 1,4 εκατ. ευρώ προχώρησε η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με όσα στοιχεία έγιναν γνωστά από τις αρχές, κεντρικό πρόσωπο είναι ένας 40χρονος άνδρας, ο οποίος ίδρυε επιχειρήσεις και μέσω αχυρανθρώπων προξένησε ζημιά σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, άνω του 1,4 εκατ. ευρώ.

Το κύκλωμα, σύμφωνα με τις αρχές, έγινε αντιληπτό μετά από τη διερεύνηση καταγγελίας. Έτσι, πραγματοποιηθήκαν επιτόπιοι έλεγχοι σε επιχειρήσεις και έρευνες μέσω πληροφοριακών συστημάτων–εφαρμογών, εξετάστηκαν η αλληλογραφία με αρμόδιες φορολογικές Αρχές, διερευνήθηκαν οι φορείς είσπραξης βεβαιωμένων ασφαλιστικών εισφορών καθώς και άλλα οικονομικά στοιχεία.

Από την έρευνα προέκυψε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ότι ο 40χρονος υποκίνησε ή/και παραπλάνησε ή/και συνεργάστηκε με φυσικά πρόσωπα τα οποία δηλώθηκαν ως ιδιοκτήτες ή διαχειριστές δέκα εταιρειών, κυρίως γυμναστηρίων και κομμωτηρίων με έδρα την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Δεν πλήρωνε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές

Ο 40χρονος με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φέρεται να απέφυγε βεβαιωμένους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές συνολικού ύψους 1.401.185,28 ευρώ.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., ΕΛ.ΚΕ., Περιφερειακή Διεύθυνση Κ.Ε.Α.Ο.), προκειμένου να προβούν στις δικές τους ενέργειες και την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Η ΕΛΑΣ υπενθύμισε πως οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή