«Καλπάζει» η ακρίβεια: Ένας βασικός μισθός για τις μηνιαίες αγορές του super market

250 ευρώ την εβδομάδα ξοδεύει κάθε νοικοκυριό για τα ψώνια του super market

«Καλπάζει» η ακρίβεια: Ένας βασικός μισθός για τις μηνιαίες αγορές του super market
1'

Στο μέτωπο της ακρίβειας που συνεχίζει να σφυροκοπά τα νοικοκυριά, οι ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά δεν σταματούν, με τους καταναλωτές να καταγγέλλουν, ότι χρειάζεται να καταβάλλουν σχεδόν έναν βασικό μισθό για τις αγορές του μηνιαίου σούπερ μάρκετ.

Από το 2022 και μετά οι ανατιμήσεις διαδέχονται η μία την άλλη, με αποτέλεσμα να έχουν «γονατίσει» τα νοικοκυριά, που έρχονται αντιμέτωπα με τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων, μεσοσταθμικά άνω των 20%.

Από το 2022 μέχρι σήμερα η τιμή ενός λίτρου γάλακτος έχει φτάσει από 1,38 στα 2,06 ευρώ, ενώ η τιμή της μαργαρίνης στα ράφια των super markets έφτασε από τα 2,68 ευρώ (2022) στα 2,86 ευρώ το 2024.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN ραγδαία είναι η αύξηση στις τιμές και άλλων τροφίμων, όπως η σάλτσα ντομάτας, με την τιμή της να ανέρχεται το 2024 στο 1.12 ευρώ, αρκετά πιο πάνω, σε σχέση με το 2022, που η τιμή της ανερχόταν στα 0,79 ευρώ.

Παράλληλα, σημαντική είναι η άνοδος τιμών στα αλλαντικά προϊόντα, με την τιμή της καπνιστής γαλοπούλας να φτάνει τα 3,59 ευρώ το 2024, ενώ το 2022 ανερχόταν μόλις στα 2,44 ευρώ.

Για το χάσμα των τιμών από το χωράφι στο ράφι των super markets, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας δήλωσε: «Οι σύγχρονες προκλήσεις, που καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα ο πρωτογενής τομέας είναι η αντιμετώπιση του κόστους παραγωγής, αφού η ακρίβεια έχει δημιουργήσει σημαντικά ζητήματα στο κόστος παραγωγής.»

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή