Τριπλή ανάσα για τους ελεύθερους επαγγελματίες: Οι αλλαγές στα τεκμήρια

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναμένει την ολοκλήρωση υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων ώστε στη συνέχεια να επεξεργαστεί όλες τις προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι

Τριπλή ανάσα για τους ελεύθερους επαγγελματίες: Οι αλλαγές στα τεκμήρια
1'

Τριπλή ανάσα για επαγγελματίες και επιτηδευματίες που πιάνονται στην τσιμπίδα του ελάχιστου τεκμαρτού εισοδήματος ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, διατηρώντας, όπως αναφέρει Το Βήμα, τη βασική φιλοσοφία του μέτρου και βγάζοντας από την άλλη, με τις σημειακές αλλαγές που πρόκειται να γίνουν, από το κάδρο των τεκμηρίων χιλιάδες που σήμερα επιβαρύνονται με πρόσθετους φόρους ενώ δεν θα έπρεπε.

Σύμφωνα με Το Βήμα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναμένει την ολοκλήρωση υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων ώστε στη συνέχεια να επεξεργαστεί όλες τις προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι και να λάβει τις τελικές αποφάσεις για το εύρος των αλλαγών - διορθώσεων που πρόκειται να γίνουν.

Οι προτάσεις αλλαγών για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Τρεις είναι οι βασικές προτάσεις αλλαγών που, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, πρόκειται να υιοθετήσει η κυβέρνηση για να περιοριστούν οι αντιδράσεις που δέχεται από τους επαγγελματίες. Συγκεκριμένα:

  • Η πρώτη είναι να «παγώσουν» οι αυξήσεις που προβλέπεται να συμβούν στο ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα λόγω αναπροσαρμογής του κατώτατου μισθού.
  • Η δεύτερη παρέμβαση είναι για τον καθορισμό του ελάχιστου τεκμαρτού εισοδήματος να λαμβάνονται υπ' όψιν τα οικογενειακά εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών, κάτι που δεν ισχύει σήμερα.
  • Η τρίτη παρέμβαση είναι να μην συνυπολογίζονται μόνο τα εισοδήματα που πιθανόν έχει από μισθωτές υπηρεσίες από συντάξεις ή ακόμη από αγροτικές δραστηριότητες αλλά να λαμβάνονται υπόψη για την κάλυψη του ελάχιστου εισοδήματος και τα εισοδήματα από ενοίκια, από τόκους καταθέσεων, υπεραξίες από μετοχές, ομόλογα κ.λπ.
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή