Αναδρομικά: Έως 4.000 ευρώ οι επιστροφές 11μήνου για παλαιούς συνταξιούχους

Η απόφαση του ΑΕΔ αναμένεται το φθινόπωρο, δηλαδή σε δύο τρεις μήνες από σήμερα και σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, θα είναι υπέρ των συνταξιούχων

Αναδρομικά: Έως 4.000 ευρώ οι επιστροφές 11μήνου για παλαιούς συνταξιούχους
Intime News
1'

Κύμα δικαστικών αποφάσεων για τα αναδρομικά 11μήνου των επικουρικών συντάξεων αναμένεται το επόμενο διάστημα, καθώς - σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο -, οι επιστροφές έχουν «κλειδώσει» για περίπου 360.000 συνταξιούχους που έχουν εκκρεμείς δίκες με ποσά που φτάνουν ως και τις 4.000 ευρώ.

Το έναυσμα που θα πυροδοτήσει τη μαζική έκδοση των αποφάσεων που είναι σε αναμονή από τα Πρωτοδικεία, θα δοθεί από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ), στο οποίο εκκρεμεί η επίλυση της διαφωνίας μεταξύ του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας για το αν οι συνταξιούχοι δικαιούνται ή όχι τα αναδρομικά από τα δώρα κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Η απόφαση του ΑΕΔ αναμένεται το φθινόπωρο, δηλαδή σε δύο τρεις μήνες από σήμερα και σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, θα είναι υπέρ των συνταξιούχων.

Η εκτίμηση, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, είναι πως το ΑΕΔ θα αναγνωρίζει την ισχύ των αποφάσεων του ΣτΕ και δεν θα μπει στην ουσία της διαφωνίας που υπάρχει από τον Α.Π. Στην πράξη, όπως εξηγούν νομικοί κύκλοι στον Ε.Τ., οι συνταξιούχοι που έχουν εκκρεμείς δίκες θα δικαιούνται αναδρομικά από μειώσεις επικουρικών συντάξεων και από δώρα κύριων και επικουρικών συντάξεων, ενώ οι συνταξιούχοι της ΤτΕ δεν θα δικαιούνται αναδρομικά από περικοπές δώρων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή