Πάνω το δολάριο, κάτω τα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ

Οι κινήσεις στις αγορές νομισμάτων και ομολόγων αντικατοπτρίζουν τις προσδοκίες για επιστροφή του Ρεπουμπλικανού στον Λευκό Οίκο

δολάρια
Pixabay
1'

Ανοδικά κινείται το δολάριο, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών κρατικών ομολόγων κατέγραφαν απώλειες το πρωί της Δευτέρας, μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, με τους επενδυτές να αυξάνουν τα στοιχήματα για νίκη των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Το δολάριο σημείωνε κέρδη σε σχέση με όλα τα νομίσματα της Ομάδας των 10. Το μεξικάνικο πέσο υποχωρούσε, ενώ το Bitcoin εκτινάχθηκε. Σε ό,τι αφορά στην αγορά ομολόγων, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης υποδεικνύουν αύξηση των αποδόσεων.

Οι κινήσεις στις αγορές νομισμάτων και ομολόγων αντικατοπτρίζουν τις προσδοκίες για επιστροφή του Ρεπουμπλικανού στον Λευκό Οίκο, γεγονός που όπως εικάζουν αναλυτέ και επενδυτές θα σημάνει χαλαρότερη δημοσιονομική πολιτική και υψηλότερους δασμούς, οι οποίοι είναι πιθανό να ωφελήσουν το δολάριο και να αποδυναμώσουν τα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
08:30ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια

08:30ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια