Άνοιξε ο χορός στις μειώσεις των τραπεζικών προμηθειών - Ποιες συναλλαγές είναι δωρεάν

Οι αλλαγές που έρχονται στις προμήθειες για τις τραπεζικές συναλλαγές

Άνοιξε ο χορός στις μειώσεις των τραπεζικών προμηθειών - Ποιες συναλλαγές είναι δωρεάν
3'

Αλλαγές έρχονται στις τραπεζικές συναλλαγές, μετά την κίνηση της Eurobank να μειώσει τις προμήθειες.

Μετά και την πίεση του υπουργείου Οικονομικών, τα τραπεζικά ιδρύματα αναμένεται να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Eurobank και να μειώσουν επίσης τις προμήθειες στις συναλλαγές.

Ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενος στις τραπεζικές προμήθειες από το βήμα της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών στις 25 Ιουνίου τόνιζε ότι η μη διευθέτηση του ζητήματος των προμηθειών δεν προσφέρει τίποτε ούτε στις τράπεζες, ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στην κοινωνία και μάλιστα είχε καλέσει τις ελληνικές τράπεζες να υιοθετήσουν πιο δίκαια συστήματα με βάση τις πρακτικές άλλων ευρωπαϊκών τραπεζών ή επιχειρήσεων με μεγάλα δίκτυα πελατών στην Ελλάδα, για να μην χρειαστεί κυβερνητική νομοθετική παρέμβαση.

Στις 8 Ιουλίου σε νέο ραντεβού του υπουργού με τους τραπεζίτες, ο κύριος Χατζηδάκης προέτρεψε τα στελέχη των τραπεζών να μειώσουν τις προμήθειες στις συναλλαγές.

Όπως επισημαίνουν με νόημα οι πηγές του ΥΠΕΘΟ, «των παραινέσεων και της συνάντησης του υπουργού με τους τραπεζίτες, ακολούθησε η σημερινή ανακοίνωση της Eurobank για τη μείωση των προμηθειών. Και αναμένεται, προσθέτουν, να ακολουθήσει σύντομα και άλλη τράπεζα. Και μετά άλλη...».

Οι αλλαγές στις τραπεζικές προμήθειες

Η Eurobank προσφέρει στους πελάτες της νέες μειωμένες χρεώσεις και κάποιες δωρεάν συναλλαγές, στο πλαίσιο των ολοκληρωμένων πακέτων συναλλαγών που διαθέτει στην πελατεία της. Συγκεκριμένα, όλες οι βασικές συναλλαγές για όσους λαμβάνουν μισθό ή σύνταξη στην Eurobank είναι δωρεάν.

Το πρόγραμμα «Eurobank Μy Advantage Banking» αναβαθμίζει τη σχέση με τους πελάτες της Τράπεζας.

Έτσι, από 02/08/2024 εμπλουτίζονται όλα τα πακέτα του προγράμματος, καλύπτοντας επιπλέον, ανάγκες των πελατών, ώστε να εξοικονομούν χρήματα εκτελώντας τις καθημερινές τους συναλλαγές.

Στο πλαίσιο αυτό, η Eurobank προσφέρει νέες, μειωμένες χρεώσεις και ολοκληρωμένα πακέτα συναλλαγών που απαντούν στις ανάγκες κάθε κατηγορίας πελατών της. Μέσω των αναβαθμισμένων πακέτων:

- Eurobank My Blue Advantage | Το πακέτο για τις βασικές ανάγκες

- Eurobank My Silver Advantage | Επιπλέον συναλλαγές για τις καθημερινές υποχρεώσεις

- Eurobank My Gold Advantage | Ακόμη περισσότερες συναλλαγές για τις καθημερινές ανάγκες

- Eurobank My Platinum Advantage | Μεγαλύτερο όφελος με απεριόριστες συναλλαγές παρέχονται διευρυμένες επιλογές με ακόμη περισσότερες συναλλαγές σε όλα τα πακέτα, καλύπτοντας μεγαλύτερο εύρος συναλλαγών με, συνολικά, χαμηλότερη επιβάρυνση στην καθημερινότητα του πελάτη (από ότι εάν εκτελούσε κάθε συναλλαγή ξεχωριστά με την αντίστοιχη χρέωση).

Σύμφωνα με στελέχη της τράπεζας, τα εμπλουτισμένα πακέτα συναλλαγών, υπηρεσιών και προνομίων είναι σχεδιασμένα με στόχο να ανταποκρίνονται στη συναλλακτική καθημερινότητα των πελατών, ενώ η διαβάθμιση των πακέτων εξασφαλίζει ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία για να καλύπτει όλες τις κατηγορίες ιδιωτών πελατών.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή