Σοφία Ζαχαράκη: Προχωρά η διαδικασία για την κοινωνική κατοικία 3.300 οικογενειών

Εντάχθηκαν πάνω από 900 δικαιούχοι στον Προσωπικό Βοηθό – Σχεδιάζονται ανακαινίσεις σε 3.300 για κοινωνική κατοικία 
PIXABAY

Ανακαινίσεις 3.300 κατοικιών σχεδιάζονται για τα ζευγάρια, που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα Κοινωνικής Στέγης, σύμφωνα με όσα ανέφερε η αρμόδια υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας για τα προγράμματα που τρέχουν στην Ελλάδα και για την Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030.

Η υπουργός μίλησε για τα βασικά προγράμματα στήριξης της οικογένειας και των ατόμων με αναπηρία στη Σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Απασχόλησης, Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Καταναλωτών (ΕPSCO) των κρατών-μελών που πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες.

Σε ό, τι αφορά στον Προσωπικό Βοηθό εξήγησε ότι «συνεχίζουμε το εμβληματικό μας πρόγραμμα, παρέχοντας εξατομικευμένη, κατ’ οίκον βοήθεια για τη διαβίωση σε περισσότερους από 900 δικαιούχους σε εθνικό επίπεδο».

Ανακαινίσεις, προσβασιμότητα, προγράμματα απασχόλησης ανέργων, ΑΜΕΑ

Η κ. Ζαχαράκη σημείωσε πως η κυβέρνηση σχεδιάζει «ανακαινίσεις σε 3.300 κατοικίες, χώρους εργασίας και δημόσια κτήρια για τη βελτίωση της προσβασιμότητας και των υποδομών υποστήριξης». Σημείωσε πως άρχισε «ένα πρόγραμμα για την απασχόληση 3.000 ανέργων από δύσκολα εξυπηρετήσιμες πληθυσμιακές ομάδες, άνω των 50 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

Η ίδια σημείωσε πως πακέτο 18 εκατ. ευρώ θα δοθεί από τον προϋπολογισμό για την απασχόληση 1.000 ατόμων με αναπηρία σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε ό, τι αφορά στα προγράμματα Κοινωνικής Στέγασης υποστήριξε πως αρχίζει ένα νέο πρόγραμμα για την αξιοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών ακινήτων για την κατασκευή κοινωνικών κατοικιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σημείωσε πως ήδη λειτουργούν 256 Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και υποστήριξε πως θα διατεθούν πάνω από «355 εκατ. ευρώ για την παροχή υγιεινών γευμάτων σε εκατοντάδες σχολεία σε 153 δήμους σε όλη τη χώρα, ωφελώντας περισσότερους από 230.000 μαθητές. Προωθούμε τις ενεργητικές πολιτικές για την αγορά εργασίας σε εθνικό επίπεδο, διαθέτοντας περίπου 155 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την κατάρτιση και την απασχόληση 10.000 δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος…».

Σχετικές ειδήσεις