Ακαθάριστα Οικόπεδα: Περίπου 830.000 οι αιτήσεις για ακίνητα – κτήματα

Πάνω από 300.000 έως 350.000 οι αιτήσεις τις τελευταίες μέρες για τα ακαθάριστα οικόπεδα και τα ακίνητα 

Ακαθάριστο Οικόπεδο Γλυφάδα
EUROKINISSI
2'

Περίπου 650.000 οικόπεδα και κτήματα με ακίνητα έχουν καθαριστεί, προκειμένου ν’ αποφευχθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr έχουν κατατεθεί περίπου 830.000 αιτήσεις για ακίνητα και κτήματα στην σχετική πλατφόρμα αλλά ενώ φαίνεται να έχουν καθαριστεί περισσότερα οικόπεδα δεν έχουν δηλωθεί.

Οι περισσότερες αιτήσεις, περίπου 350.000 κατατέθηκαν τις τελευταίες μέρες αλλά η προθεσμία έληξε την περασμένη Δευτέρα, χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες απ΄ όλους τους πολίτες κι ενώ έχει ζητηθεί παράταση.

Πρακτικά προβλήματα και παράπονα για το θέμα των ακαθάριστων οικοπέδων

Καθώς το μέτρο είναι καινούργιο, έχουν δημιουργηθεί αρκετά πρακτικά προβλήματα σε σχέση με την πλατφόρμα, ιδίως σε συνιδιοκτησίες ή πολυϊδιοκτησίες, με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται πολίτες ότι δεν μπορούν να βρουν το ακίνητο.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες από διαφορετικές πηγές, πληθαίνουν τα παράπονα και σε βουλευτές αλλά και στη διοίκηση, ότι δυσκολεύονται να βρουν συνεργεία πολίτες, για να τους καθαρίσουν τα οικόπεδα ή τους ζητούν υπέρογκες αμοιβές, ιδίως στα νησιά.

Οι πολίτες θέτουν κι άλλο πρόβλημα τονίζουν ότι υπάρχουν δύσβατες περιοχές που υπάρχουν εγγενείς δυσκολίες, στους καθαρισμούς.

Ελαστικότητα στην εφαρμογή του μέτρου ζητούν βουλευτές της ΝΔ και στελέχη

Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις όμως και μέσα στο κυβερνητικό επιτελείο για το πως θα προχωρήσει η διαδικασία, καθώς υπάρχουν κι εκείνοι που έχουν καθαρίσει τα οικόπεδα αλλά δεν το έχουν δηλώσει στην πλατφόρμα.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες υπάρχουν προτάσεις για να είναι ελαστική η διαδικασία για όσους έχουν καθαρίσει τα οικόπεδα αλλά δεν το έκαναν στην ώρα τους.

Το θέμα χειρίζεται το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αλλά ένα κομμάτι του αφορά και στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή