Φορολογικές Δηλώσεις: Παράταση εξακολουθούν να ζητούν οικονομολόγοι, φοροτέχνες, λογιστές

Αδειάζει η κλεψύδρα για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων και προθεσμία έχουν οι φορολογούμενοι ως τις 26 Ιουλίου 2024

Φορολογικές Δηλώσεις: Παράταση εξακολουθούν να ζητούν οικονομολόγοι, φοροτέχνες, λογιστές
2'

Μόλις δέκα μέρες απέμειναν για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 και ζητείται επειγόντως παράταση, από τους επαγγελματίες του οικονομικού κλάδου, προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα και λάθη η διαδικασία.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί η δυνατότητα παράτασης παρά το γεγονός ότι τη ζητούν οικονομολόγοι, φοροτεχνικοί και λογιστές, που δεν προλαβαίνουν να διορθώσουν και τα λάθη, που έγιναν απ΄όσους προσπάθησαν να τα καταφέρουν μόνοι τους.

Τα φοροτεχνικά γραφεία χτυπούν καμπανάκια στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, γιατί κινδυνεύουν να είναι παράνομα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, αφού με τον φόρτο εργασίας δεν μπορούν να δώσουν άδειες στο προσωπικό.

Οι επαγγελματίες του κλάδου διαμαρτύρονται ότι ενώ έγιναν σημαντικές αλλαγές και με το τεκμαρτό εισόδημα των επαγγελματιών αλλά και με τις τροποποιητικές δηλώσεις, οι πελάτες τους κινδυνεύουν να φάνε πρόστιμο, διότι δεν μπορούν να καταθέσουν εμπρόθεσμα τροποιητικές δηλώσεις.

Η ΑΑΔΕ πάντως έχει ήδη αρχίσει να καλεί με e-mail έναν αριθμό φορολογουμένων στην υποβολή τροποποιητικών φορολογικών δηλώσεων στις περιπτώσεις, που υπήρξαν νέα δεδομένα από εργοδότες ή ασφαλιστικά ταμεία.

Προσφυγές στον Συνήγορο του Πολίτη για λάθη στις δηλώσεις

Εκτός από τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν το Οικονομικό Επιμελητήριο, Φοροτεχνικοί και Λογιστές προσέφυγαν στον Συνήγορο του Πολίτη κάνοντας λόγο για λάθη στις δηλώσεις και κακοδιοίκηση.

Σημείωσαν μεταξύ άλλων ότι με τον τρόπο που έγινε η διαδικασία ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να πραγματοποιηθεί χωρίς λάθη ενώ υπήρξαν προβλήματα και αδυναμίες και στο σύστημα του ΑΑΔΕ με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζονται ορισμένες εκπτώσεις στις φορολογικές δηλώσεις από το τεκμαρτό εισόδημα.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης υπεραμύνθηκε της διαδικασίας για το τεκμαρτό τονίζοντας πως από τους 386.000 ελεύθεροι επαγγελματίες μόνο 122 αμφισβήτησαν τη διαδικασία.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες η ΑΑΔΕ έχει δεχτεί διαμαρτυρίες για την έκπτωση του φόρου για θέματα που αφορούν εγκυμοσύνη, νοσηλεία σε νοσοκομείο ή κλινική, στρατιωτική θητεία κ.ά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή