Συντάξεις: Από το απόγευμα της 25ης Ιουλίου 2024 η καταβολή για τους δικαιούχους του Αυγούστου

Οι συνταξιούχοι από τα πάλαι ποτέ ταμεία ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ θα πληρωθούν πρώτοι - Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών

Συνταξιούχοι
2'

Αρχίζει από τις 26 Ιουλίου ως τις 30 Ιουλίου 2024, η καταβολή των συντάξεων του Αυγούστου για τους δικαιούχους.

Θεωρητικά όμως, διότι τα χρήματα στα ΑΤΜ κατατίθενται ήδη από την προηγούμενη μέρα 25 Ιουλίου 2024 κυρίως μετά τις 4 ή 5 το απόγευμα. Οι πληρωμές των συνταξιούχων πρόκειται να ολοκληρωθούν θεωρητικά στις 30 Ιουλίου αλλά οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν τη σύνταξη ήδη από το απόγευμα της προηγούμενης μέρας.

Οι Έλληνες συνταξιούχοι είναι περίπου 2,5 εκατομμύρια και οι συντάξεις που παίρνουν είναι κατά κύριο λόγο, γήρατος, θανάτου, αναπηρίας ενώ ανασφάλιστοι υπερήλικες παίρνουν ένα επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ.

Όπως ανακοινώθηκε χθες από τον ΕΦΚΑ, από τον Αύγουστο 2024 έχει προγραμματισθεί η ενεργοποίηση της διαδικασίας του ελέγχου στη λίστα των ευάλωτων ατόμων και ατόμων με αναπηρία, που επίκειται η εξέτασή τους από την υγειονομική επιτροπή των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας.

Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών:

ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ: Τα χρήματα θα κατατεθούν απόγευμα της Πέμπτης 25 Ιουλίου 2024.

ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΤΕ, ΝΑΤ, ΔΕΗ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ: Τα χρήματα θα κατατεθούν το απόγευμα της Δευτέρας 29/7.

Μισθωτοί Ιδιωτικού τομέα αλλά και Μη μισθωτοί: Το απόγευμα της Πέμπτης 25 Ιουλίου 2024.

Μισθωτοί Δημοσίου: Το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιουλίου 2024.

Η δυνατότητα ρύθμισης οφειλών

Πάντως, σε ό, τι αφορά στα άτομα που χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία και δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη, με τη νέα νομοθεσία από τις 20.000 ευρώ έχει αυξηθεί στις 30.000 ευρώ το όριο οφειλών, προκειμένου κάποιος να μπορεί να δικαιούται να λάβει σύνταξη (από 6.000 ευρώ σε 10.000 ευρώ για τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ).

Οι προϋποθέσεις για την ένταξη στην ευνοϊκή ρύθμιση είναι να μην υπάρχουν καταθέσεις που να ξεπερνούν τις 12.000 ευρώ και να έχουν πληρωθεί εισφορές για τουλάχιστον 20 χρόνια.

Σε πρώτη φάση το 60% της σύνταξής τους θα παρακρατείται από τον ΕΦΚΑ ώσπου η οφειλή να φτάσει στα παλαιά όρια και θα μπαίνουν, όπως και οι υπόλοιποι οφειλέτες, στις 60 δόσεις.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή