Συντάξεις Χηρείας: Τον Σεπτέμβριο κληρώνει η ρύθμιση με νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Έρχονται περικοπές στις συντάξεις χηρείας μετά το καλοκαίρι - Η νέα ρύθμιση σε ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Συνταξιούχος
1'

Με αντιδράσεις εντός και εκτός των τειχών, αναμένεται η δύσκολη απόφαση για την περικοπή των συντάξεων χηρείας από το κυβερνητικό επιτελείο μετά τον Σεπτέμβριο του 2024.

Όπως είχαμε γράψει και τις προηγούμενες μέρες, η αγωνία κορυφώνεται για 32 χιλιάδες οικογένειες, που αν δεν αλλάξει κάτι θα κληθούν να επιστρέψουν χρήματα από συντάξεις χηρείας 3 ετών, διότι δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία της περικοπής.

Η κυβέρνηση και η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως θα κληθούν να πάρει την απόφαση, αν και ποιοι/ποιες θα κληθούν να επιστρέψουν χρήματα και πόσα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η ρύθμιση αναμένεται να φτάσει μετά τον Σεπτέμβριο και να υπάρχει στην κατάθεση νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Με τη διάταξη αυτή, αν εφαρμοστεί με το υπάρχον πλαίσιο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι χήρες και οι χήροι καλούνται να επιστρέψουν ποσά περίπου 17 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο νόμος προέβλεπε για τις νέες χήρους - χήρες κόψιμο μετά την παρέλευση της τριετίας.

Προκειμένου να μειωθούν οι πιέσεις πολιτών και στελεχών της κυβέρνησης και του κόμματος το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται διάφορες λύσεις σε ό, τι αφορά στις περικοπές είτε μόνο της εθνικής σύνταξης είτε της επιλογής σύνταξης (μικρότερη ή μεγαλύτερη του συζύγου κ.ά.).

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή