Συνταξιούχοι: Έως τα μεσάνυχτα μπορούν να κλείσουν δωρεάν διακοπές έως και 12 ημέρες

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr,

Συνταξιούχοι: Έως τα μεσάνυχτα μπορούν να κλείσουν δωρεάν διακοπές έως και 12 ημέρες
1'

Οι συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ, πρώην ΟΑΕΕ, μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για δωρεάν διακοπές μέχρι σήμερα τα μεσάνυχτα. Η ειδική πλατφόρμα παραμένει διαθέσιμη έως τις 23:59, προσφέροντας δυνατότητα δωρεάν διαμονής μέχρι και 12 διανυκτερεύσεων.

Το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2024-2025 της ΔΥΠΑ δίνει τη δυνατότητα στους δικαιούχους να επιλέξουν τόπο και χρόνο διαμονής για την περίοδο από 1η Αυγούστου έως και τον Ιούλιο του 2025. Οι αιτήσεις γίνονται αποκλειστικά μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας gov.gr, στην στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinonikou-tourismou-gia-suntaxioukhous-eephka-proen-oaee

Οι δικαιούχοι, συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ πρώην ΟΑΕΕ, πρέπει να έχουν καταβάλει ειδική εισφορά ύψους 1 ευρώ (σύμφωνα με το άρθρο 69, παράγραφος 5, του νόμου 3863/2010). Η διαδικασία επιλογής βασίζεται σε μοριοδότηση κριτηρίων όπως αναπηρία, μονογονεϊκότητα, αριθμός παιδιών, εισόδημα και πρώτη φορά συμμετοχής.

Οι δικαιούχοι μπορούν να διαμείνουν έως και 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα του «Μητρώου Παρόχων» της ΔΥΠΑ με μικρή ιδιωτική συμμετοχή. Σε συγκεκριμένες περιοχές όπως Λέρος, Λέσβος, Χίος, Κως και Σάμος, η διαμονή μπορεί να είναι μέχρι 10 διανυκτερεύσεις χωρίς ιδιωτική συμμετοχή. Στις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, Έβρου και Θεσσαλίας (εκτός Σποράδων) μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή