Η ΑΚΤΩΡ του Ομίλου Intrakat ανελάβε την κατασκευή μεγάλου φράγματος στη Μυτιλήνη

Σε χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ, Αλέξανδρος Εξάρχου, υποσχέθηκε εμπρόθεσμη και ποιοτικά άρτια παράδοση του έργου.

Η ΑΚΤΩΡ του Ομίλου Intrakat ανελάβε την κατασκευή μεγάλου φράγματος στη Μυτιλήνη
tm
2'

Η ΑΚΤΩΡ, μέλος του Ομίλου Intrakat, υπέγραψε σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουλίου, σύμβαση με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την ανάληψη του μεγάλου έργου «Κατασκευή Φράγματος Τσικνιά Ν. Μυτιλήνης, Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Νερού και Δικτύων», προϋπολογισμού ύψους 98 εκατ. ευρώ.

Τη σύμβαση υπέγραψε, σε ειδική εκδήλωση στη Μυτιλήνη, ο γενικός διευθυντής του Ομίλου Intrakat, Αναστάσιος Αρανίτης, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Σε χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ, Αλέξανδρος Εξάρχου, υποσχέθηκε εμπρόθεσμη και ποιοτικά άρτια παράδοση του έργου, ενώ δήλωσε ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα επίκαιρο έργο που δείχνει τον δρόμο που πρέπει να πάρουν οι υποδομές μας στην εποχή της κλιματικής αλλαγής και της εμφάνισης λειψυδρίας σε διάφορες περιοχές της χώρας. «Το μεγάλο αυτό έργο δεν θα μπορούσε να έχει έρθει σε καλύτερη στιγμή», τόνισε ο κ. Εξάρχου και σημείωσε ότι ο τεχνικός κόσμος έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία ανθεκτικότητας απέναντι στις προκλήσεις του κλίματος, στα χρόνια που έρχονται.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με την ολοκλήρωση αυτού του νέου έργου θα εξασφαλιστούν η ποσοτική και η ποιοτική προμήθεια νερού ύδρευσης στους οικισμούς Καλλονής, Αγίας Παρασκευής και στην πόλη της Μυτιλήνης, λύνοντας χρονίζοντα προβλήματα, όπως οι μεγάλες απώλειες νερού στο υδροδοτικό σύστημα και η υποβάθμιση της ποιότητάς του, η εξάντληση των υφιστάμενων πηγών υδροδότησης, η οποία επιβαρύνεται από την υφαλμύρυνση και την περιεκτικότητα συστατικών ακατάλληλων για την ανθρώπινη υγεία, αλλά και η υποβάθμιση του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα από την υπεράντληση που γίνεται, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες υδροδότησης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της τουριστικής κίνησης.

Επιπλέον, φιλοδοξεί να λύσει και άλλα θέματα, όπως η έλλειψη κατάλληλων υποδομών μεταφοράς και διανομής νερού και η μη ικανοποιητική λειτουργία και διαχείριση των υφιστάμενων έργων ταμίευσης, τα οποία χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών. Έτσι, με το φράγμα Τσικνιά προβλέπεται ότι θα καλύπτεται η ύδρευση για πάνω από τον μισό πληθυσμό του νησιού.

Η σύμβαση του έργου «Κατασκευή Φράγματος Τσικνιά Ν. Μυτιλήνης, Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Νερού και Δικτύων» περιλαμβάνει μία σειρά τεχνικών έργων για τη συλλογή, επεξεργασία και μεταφορά των αναγκαίων ποσοτήτων νερού. Συγκεκριμένα, στο φυσικό αντικείμενο του έργου προβλέπονται η κατασκευή του φράγματος Τσικνιά και των συνοδών έργων του, οι Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Νερού (ΕΕΝ), η δημιουργία κεντρικού αντλιοστασίου και δεξαμενών και η κατασκευή αγωγών του υδραγωγείου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή