Επίδομα συνταξιούχων: Η μεγάλη πλειοψηφία υπολογίζεται να πάρει 100 έως 200 ευρώ

Πρώτοι θα δουν χρήματα όσοι ταλαιπωρούνται με την προσωπική διαφορά 
PIXABAY

Επίδομα 100 έως 200 ευρώ πιθανολογείται πως θα δουν οι περισσότεροι συνταξιούχοι μέχρι τα Χριστούγεννα ή το αργότερο ως τις 28 Φεβρουαρίου 2025 από τη φορολόγηση των κερδών των διυλιστηρίων.

Αν και η κυβέρνηση ενδέχεται να πάρει τις τελικές αποφάσεις μετά τα μπάνια του λαού πρώτοι θα ωφεληθούν οι συνταξιούχοι, που είχαν θέμα με την προσωπική διαφορά. Αυτοί αναμένεται να λάβουν, αν πάρουμε υπόψη και τα περυσινά δεδομένα κοντά στα 100 έως 200 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος της προσωπικής διαφοράς.

Μέχρι στιγμής το επιτελείο δεν έχει καταλήξει για τη διανομή των υπόλοιπων ποσών. Αν θα δοθεί όπως πέρυσι οι χαμηλοσυνταξιούχοι αναμένεται να λάβουν επίδομα προσωπικής διαφοράς έως 150 ευρώ εφόσον είχαν συντάξεις μέχρι του ποσού των 700 ευρώ.

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται διάφορα σενάρια ωστόσο μένει να ολοκληρωθεί η διαδικασία των φορολογικών δηλώσεων, για να ξέρει τον κουμπαρά που θα έχει στα χέρια της, αφού γύρω στα 50 εκατ. αναμένεται να κατευθυνθούν προς τις δημόσιες επενδύσεις.

Την ίδια στιγμή, όμως, που κάποιοι θα πάρουν συντάξεις, το πιθανότερο είναι πως κάποιοι θα κληθούν να επιστρέψουν συντάξεις χηρείας, αν και υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις και γι΄αυτό το θέμα κι αναμένεται να δρομολογηθεί τον Σεπτέμβριο.

Άλλοι πάντως, θεωρούν πως ήρθε να δικαιωθούν και οι συνταξιούχοι, που θεωρούνται υψηλόμισθοι με ποσά πάνω 1.600 ευρώ, οι οποίοι έχουν υποστεί κι αυτοί απανωτές μειώσεις του εισοδήματός τους, καθώς όλα ακριβαίνουν αλλά έχουν να δουν αυξήσεις πάνω από δέκα χρόνια. Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα είναι ανοιχτό και το ζήτημα της προσωπικής διαφοράς δεν πρόκειται να κλείσει ολοκληρωτικά ούτε με το φετινό επίδομα των συνταξιούχων.