Τιμολόγια ρεύματος: Στα 15 λεπτά η κιλοβατώρα τον Αύγουστο - Κοντά στα 100 εκατ. ευρώ η επιδότηση

Τι θα δουν στους λογαριασμούς οι δικαιούχοι - Ποιοι θα ωφεληθούν από τις ρυθμίσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα 

ρεύμα
1'

Με πακέτο έως και 100 εκατ. ευρώ αναμένεται η κυβέρνηση να μειώσει τα ηλεκτρικά τιμολόγια, που έχουν πάρει την ανιούσα, με αποτέλεσμα να έχουμε υπέρογκες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος.

Μετά τις πιέσεις που ασκήθηκαν φαίνεται η τιμή του ρεύματος να σταθεροποιείται κοντά στα 15 λεπτά και να συγκρατείται.

Όμως, οφέλη δεν πρόκειται να δουν μέχρι στιγμής όσοι έχουν μπλε τιμολόγια ή πορτοκαλί αλλά μόνο όσοι έχουν πράσινα και κίτρινα. Να υπενθυμίσουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων καταναλωτών έχει πράσινα τιμολόγια ρεύματος.

Ωφελημένοι από τη διαδικασία θα βγουν και εργοδότες μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς γλιτώνουν από τον βραχνά του ΕΤΜΕΑΡ.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι οι οικιακοί καταναλωτές θα έπρεπε να επιλέξουν ανάμεσα στο αν θα διαλέξουν να ανοίξουν το air condition ή να ζήσουν σε αποπνικτική ζέστη και υγρασία, η οποία επιβαρύνει και άτομα με νοσήματα ή με ευπάθεια σε κάποια νοσήματα, ακόμη και αν δεν συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις για επίδομα αναπηρίας άνω του 67%.

Σε κάθε περίπτωση όμως η τιμή της χονδρεμπορικής θα κριθεί στα τέλη Ιουλίου, καθώς πολλά από τα κίτρινα τιμολόγια κρίνονται στο τέλος του μήνα ή και αρχές Αυγούστου.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, από τις 11 Ιουλίου, που υπήρξε αναταραχή στις αγορές τα έσοδα λόγω του φυσικού αερίου ήταν κοντά στα 30 εκατ. ευρώ.

Ο παρατεταμένος καύσωνας πάντως έχει αυξήσει τις ανάγκες των καταναλωτών. Έτσι έχει αυξηθεί σημαντικά η κατανάλωση ρεύματος λόγω ανεμιστήρων και κλιματιστικών και στα νοικοκυριά και στις εταιρείες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή