ΕΛΓΑ: Πληρώνει αύριο ζημιές στη φυτική παραγωγή – μελισσοτροφία για «Daniel» και «Elias»

Οι πληρωμές ανέρχονται στα 70 εκατ. ευρώ και αφορούν τις πληγείσες περιοχές - Αυξημένη ενίσχυση σε σχέση με τον Ιανό  

Λίμνη Κάρλα πλημμυρισμένα χωράφια στη Θεσσαλία
© 2024 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
1'

Τα ποσά που τους χρωστούσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά για τεχνικούς κυρίως λόγους δεν είχαν δει στην τσέπη τους, θα δουν οι παραγωγοί, που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα Daniel και Elias την Πέμπτη 25 Ιουλίου μετά τις 12 το μεσημέρι, μετά την εκκαθάριση των δηλώσεων.

Πρόκειται για παραγωγούς, που είχαν πληγεί μετά από ζημιές στη φυτική παραγωγή και είχαν απώλειες σμηνών μελισσών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα Daniel και Elias στις περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων, που είχαν υποστεί ζημιές.

Οι παραγωγοί που επλήγησαν απ΄αυτά τα δυο καιρικά φαινόμενα θα πάρουν πολλά υψηλότερα σε σχέση με προηγούμενα καταστροφικά φαινόμενα, που κυμαίνονται από 45,41 έως 70,56 ευρώ ανά στρέμμα.

Ιδού οι σχετικοί πίνακες υπολογισμού της ασφαλιστικής αποζημίωσης, που έδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

elga-daniel.jpg

Οι παραγωγοί θα δουν διαφορές αν κρίνουν και οι αποζημιώσεις τους θα είναι αυξημένες σε σύγκριση με όσους επλήγησαν από τον Ιανό. Ιδού οι διαφορές στα ποσά που μοιράζει ο ΕΛΓΑ και είναι αυξημένες στον Daniel και Elias σε ό, τι αφορά στα ποσά στο βαμβάκι και στον αραβόσιτο, που μοιράστηκαν για τον Ιανό.

ELGA2.jpg
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή