Με 300 έως 500 ευρώ θα επιδοτηθούν οι γονείς αν επιλέξουν Νταντάδες της Γειτονιάς

Οι υποψήφιες νταντάδες μπορούν να καταθέτουν τα πιστοποιητικά στην πλατφόρμα - Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε 61 δήμους 

Νταντάδες
PIXABAY
2'

Με ποσά 300 έως 500 ευρώ μπορούν να ενισχυθούν νέοι γονείς προκειμένου να προσλάβουν μία από τις «Νταντάδες της Γειτονιάς».

Το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» δημιουργήθηκε αφενός για να δώσει μία λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί γονείς, που δεν έχουν οικονομική ή ανθρώπινη στήριξη στο ποιος θα κρατήσει το παιδί αλλά και στην δυνατότητα σε άτομα, που έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση να έχουν ένα πρόσθετο εισόδημα.

Αναμένεται να καλύψει πιλοτικά 61 δήμους της χώρας και αφορά μωρά και νήπια έως 2,5 ετών, δηλαδή μέχρι τα παιδιά να μπορούν να έχουν μία σχετική αυτονομία και να γίνονται δεκτά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Η οικονομική ενίσχυση που προβλέπεται είναι 300 έως 500 ευρώ ανάλογα με το αν ο πιστοποιημένος φροντιστής είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης. Το ποσό που υπολείπεται συμπληρώνουν οι γονείς σε συμφωνία με τον εργαζόμενο/η.

Στη φάση αυτή φτιάχνεται το «Μητρώο Επιμελητών». Η πλατφόρμα ntantades.gov.gr είναι ήδη ανοιχτή και προσκαλεί όσους θέλουν να απασχοληθούν ως επιμελητές να υποβάλουν τις αιτήσεις τους αλλά και να έχουν σχετικό πιστοποιητικό επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Τι προσόντα απαιτούνται

Εκπαιδευτικό πιστοποιητικό: Αντίγραφο τίτλου επαγγελματικής εκπαίδευσης ως βρεφονηπιοκόμου ή άλλος παρεμφερής ισότιμος τίτλος.

Ιατρικά Πιστοποιητικά: Πιστοποιητικά από γενικό γιατρό, ψυχίατρο, δερματολόγο και παθολόγο, που βεβαιώνουν ότι το άτομο είναι κατάλληλο ως προς την ψυχική και σωματική υγεία.

Πιστοποιητικό Πρώτων Βοηθειών: Πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών για βρέφη και παιδιά.

Ποινικό Μητρώο: Αντίγραφο ποινικού μητρώου.

Υπεύθυνη Δήλωση: Δήλωση που βεβαιώνει την μη ύπαρξη δικαστικών εκκρεμοτήτων του υποψηφίου.

Οι υποψήφιοι επιμελητές μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας ntantades.gov.gr. Το ωράριο κανονίζεται ιδιωτικά με τους γονείς. Οι υποψήφιοι πρέπει να δηλώσουν τη διαθεσιμότητα των ωρών εργασίας ανά ημέρα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του isotita.gr ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2103258080 και 2103258090, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9 το πρωί με 8 το απόγευμα ή μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση ntantades@yeka.gr.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή