Η Gucci στα «νύχια» των σορτάκηδων – Sell off για τη μετοχή

Οι επενδυτές ανησυχούν για τις προοπτικές του κλάδου της πολυτελείας τους επόμενους μήνες, πέρα από τη μείωση της ζήτησης για τα συγκεκριμένα είδη

Μετά τη μετοχή της LVMH και αυτή της Gucci δέχεται ισχυρές πιέσεις. O γαλλικός όμιλος ειδών πολυτελείας ανακοίνωσε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση στις πωλήσεις του δεύτερου τριμήνου και προειδοποίησε για αδύναμο δεύτερο εξάμηνο λόγω υποτονικής ζήτησης στην Κίνα.

Οι μετοχές της Kering (Gucci) έφτασαν να υποχωρούν κατά 7,7% στα 277,45 ευρώ σε μια γενικά ασθενέστερη αγορά μετοχών, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2017. Οι μετοχές είχαν ήδη υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο των επτά ετών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Οι επενδυτές ανησυχούν για τις προοπτικές του κλάδου της πολυτελείας τους επόμενους μήνες, πέρα από τη μείωση της ζήτησης για τα συγκεκριμένα είδη. Η ζήτηση στην Κίνα είναι μια βασική ανησυχία, καθώς φαίνεται πως οι καταναλωτές μειώνουν τις αγορές ειδών πολυτελείας.

Οι 10 κορυφαίες εταιρείες πολυτελείας που διαπραγματεύονται στον ευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600 έχουν χάσει 230 δισεκατομμύρια ευρώ (249 δισεκατομμύρια δολάρια) σε χρηματιστηριακή αξία από τον Μάρτιο.

Την Τρίτη, η LVMH ανακοίνωσε αποτελέσματα κατώτερα προσδοκιών, καθώς οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1%, προκαλώντας ερωτηματικά για την πορεία των πωλήσεων τα επόμενα τρίμηνα.

Η Kering ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά έσοδα του δεύτερου εξαμήνου ενδέχεται να μειωθούν κατά περίπου 30%, μετά από πτώση 42% το πρώτο εξάμηνο στα 1,6 δισ. ευρώ.

Οι αναλυτές της JPMorgan ανέφεραν ότι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την Kering επιβεβαιώνει σίγουρα ότι οι τάσεις παραμένουν δύσκολες για τον κλάδο συνολικά και η ανάκαμψη αναμένεται να είναι δύσκολή.