Φορολογικές δηλώσεις: Εκτός λειτουργίας εδώ και δύο ώρες η πλατφόρμα υποβολής τους

Παραμονή της λήξης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων «έπεσαν» τα συστήματα

Δεν λειτουργεί εδώ και δύο ώρες, η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, σύμφωνα με την καταγγελία του φοροτεχνικού Παναγιώτη Παντελή στο Newsbomb.gr

Όλα αυτά μόλις μία ημέρα πριν λήξει η ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, κάνοντας ακόμα πιο επιτακτικό το αίτημα των λογιστών για παράταση.

Υπό το βάρος και των τεχνικών όπως αποδεικνύεται προβλημάτων αύριο το πρωί, Παρασκευή (26/07) έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών, όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr.

Το σενάριο που εξετάζεται, είναι η παράταση της προθεσμίας έως την 31η Ιουλίου.

Σημειώνεται πως με βάση τα ισχύοντα όσοι υποβάλουν εκπρόθεσμα είτε αρχικές είτε τροποποιητικές δηλώσεις θα κληθούν να πληρώσουν αυτοτελή πρόστιμα από 100 ευρώ αν δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, 250 ευρώ αν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα τηρώντας απλογραφικά βιβλία και 500 ευρώ αν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα με διπλογραφικά βιβλία.

Επιπλέον οι φορολογούμενοι που πρέπει να πληρώσουν φόρο θα επιβαρυνθούν με τόκους ύψους 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης από την περίοδο εκπνοής της.