Ο Σωκράτης Φάμελλος ζητάει εξηγήσεις για την Τράπεζα Αττικής

Ο Σωκράτης Φάμελλος έκανε λόγο για εκβιαστικά διλήμματα, σημειώνοντας ότι «για το αδιέξοδο στην Τράπεζα Αττικής φταίτε εσείς και υπάρχει ένα μαύρο πιθάρι από το οποίο χάνονται εκατομμύρια, που είναιδημόσια περιουσία»

Ο Σωκράτης Φάμελλος ζητάει εξηγήσεις για την Τράπεζα Αττικής
1'

Ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε από το βήμα της Βουλής την κυβέρνηση για το θέμα της Τράπεζας Αττικής και τη συμφωνία για συγχώνευση με την Παγκρήτια.

«Μας ενδιαφέρει ο πλουραλισμός του τραπεζικού συστήματος. Τους πολίτες τους ενδιαφέρουν τα ζητήματα αυτά, όπως τα επιτόκια. Και κυρίως μας ενδιαφέρουν τα λεφτά που βάζουν οι Έλληνες πολίτες, οι δεν μπορούν να πληρώνουν συνέχεια την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», ανέφερε αρχικά το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνέχισε: Με μια προκλητική διαδικασία, μειώνετε το ποσοστό του δημοσίου στη συμφωνία, το οποίο θα έχει μικρότερο ποσοστό από τους ιδιώτες. Εμείς θέλουμε μια απάντηση σε αυτά που κάνετε».

Ο Σωκράτης Φάμελλος έκανε λόγο για εκβιαστικά διλήμματα, σημειώνοντας ότι «για το αδιέξοδο στην Τράπεζα Αττικής φταίτε εσείς και υπάρχει ένα μαύρο πιθάρι από το οποίο χάνονται εκατομμύρια, που είναιδημόσια περιουσία», για να προσθέσει: «Καλείτε τους πολίτες να βάλουν 475 εκατομμύρια μέσω του ΤΧΣ και του ΕΦΚΑ – να τα βάλουν γιατί αποτύχατε τα προηγούμενα 4 χρόνια».

Ο ίδιος, ζήτησε βεβαιώσεις βιωσιμότητας της συμφωνίας, ώστε να μην χρειαστεί ξανά χρηματοδότηση, ενώ επανέλαβε ότι πρέπει να γίνει γνωστό το ποσοστό του Δημοσίου στη συμφωνία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή