Νέα σύγχυση με την παράταση στις φορολογικές δηλώσεις-Φοροτεχνικός: «Ζητούσαμε μέχρι 30 Σεπτεμβρίου»

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Αντιδράσεις των φοροτεχνικών από την μικρής διάρκειας παράταση 

Νέα σύγχυση με την παράταση στις φορολογικές δηλώσεις-Φοροτεχνικός: «Ζητούσαμε μέχρι 30 Σεπτεμβρίου»
2'

Σύγχυση επικρατεί ακόμη και μετά την μικρή παράταση που δόθηκε για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες δόθηκε παράταση μέχρι τις 2 Αυγούστου για τα φυσικά πρόσωπα και μέχρι τις 9 Αυγούστου για τα νομικά πρόσωπα μετά και τις πιέσεις κυρίως των λογιστών.

Ωστόσο ο κλάδος δεν δείχνει να είναι ευχαριστημένος... «Ζητούσαμε μέχρι 30 Σεπτεμβρίου και νομίζω ότι εμμένουμε σε αυτήν τη θέση», λέει, μιλώντας στο MEGA, η φοροτεχνικός Μάρα Μεθενίτη. Οι μέρες που δόθηκαν επιπλέον «είναι λίγες» λέει η ίδια, ενώ σχετικά με το διαδικαστικό κομμάτι σημειώνει:

«Ο νόμος όριζε 5μηνο για τη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Ξαφνικά, κάποια στιγμή, από τον νόμο εξαφανίστηκε η ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας και έχει παραμείνει η ημερομηνία λήξης, χωρίς να ορίζεται κάπου, ξανά, αυτό το 5μηνο. (…) Φέτος πήραμε κουτσουρεμένους 3 μήνες γιατί το σύστημα μπορεί να ήταν ανοιχτό από τις 26 Απριλίου, παρόλα αυτά δεν ήταν όλα τα στοιχεία αναρτημένα».

Σημειώνεται ότι η έκπτωση 3% για την εφάπαξ εξόφληση του φόρου, «δεν παρατείνεται, είναι μέχρι 31 Ιουλίου».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, τονίζει:

«Η αντιμετώπιση που έχει το υπουργείο Οικονομικών απέναντι στους φοροτεχνικούς είναι απαράδεκτη διότι παίζει με την ψυχολογία τους και την ψυχική τους υγεία. (…) Το μαρτύριο της σταγόνας που επιφυλάσσει ο κ. Χατζηδάκης στους φοροτεχνικούς, δεν αρμόζει σε επιστήμονες. Τα γραφεία των φοροτεχνικών έχουν γίνει ΔΟΥ και εξυπηρετούν ανθρώπους οι οποίοι δυστυχώς, κάτι που δεν αντιλαμβάνεται το υπουργείο, είναι ψηφιακά αναλφάβητοι σε μεγάλο ποσοστό και δεν μπορούν να κάνουν χρήση των ψηφιακών μέσων».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή