Κατέθεσε αίτηση πτώχευσης η ιστορική οινοποιία Τσάνταλη

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η ιστορική οινοποιία Τσάνταλη με την μακρά ιστορία 134 ετών.

Κατέθεσε αίτηση πτώχευσης η ιστορική οινοποιία Τσάνταλη
2'

Επιβεβαιώνοντας τις «φωνές» που ακούγονταν στην αγορά το τελευταίο διάστημα, η αίτηση πτώχευσης κατατέθηκε χθες 25/7 και καταχωρήθηκε σήμερα 26/7, ενώ αναμένεται να συζητηθεί στις 11 Οκτωβρίου 2024.

Υπενθυμίζεται πως για πρώτη φορά στην ιστορία της η οινοποιία Ευάγγελος Τσάνταλης Α.Ε. δεν έκανε τρύγο το φθινόπωρο του 2023, με σχεδόν όλους τους εργαζόμενούς της να βρίσκονται σε επίσχεση και το οινοποιείο στον Άγιο Παύλο Χαλκιδικής να είναι κλειστό πάνω από δύο μήνες.

Η είδηση της αίτησης πτώχευσης, συμπίπτει χρονικά και με την από καιρό πργραμματισμένη γενική συνέλευση των εργαζομένων της εταιρείας, Σάββατο στις 9:00 το πρωί, όπου θα συζητήσουν τα επόμενα βήματά τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 17 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι της Τσάνταλης εξέδωσαν την κάτωθι ανακοίνωση:

«Εμείς οι εργαζόμενοι αναλογιζόμενοι το μέλλον της επιχείρησης και της εργασίας μας βάλαμε πλάτες από την πρώτη στιγμή των οικονομικών δυσκολιών για να ορθοποδήσει η επιχείρηση «Ευ. Τσάνταλης». Εδώ και δέκα χρόνια έχουμε μειώσει κατά 40% τους μισθούς μας. Επίσης, όλα αυτά τα δέκα χρόνια, δεν είχαμε σταθερή ροή στις πληρωμές μας, αλλά πληρωνόμασταν πάντοτε με μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις. Έτσι σήμερα η επιχείρηση μας οφείλει επτά μήνες δεδουλευμένων.

Θεωρώντας ότι από ένα σημείο και ύστερα, μετά και την εμπλοκή τρίτων, πως σκοπός τους δεν ήταν η επαναλειτουργία του εργοστασίου, αλλά η καταστρατήγηση των δικαιωμάτων μας και η απαλλαγή από τους εργαζόμενους αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε σε επίσχεση εργασίας για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά μας.

Τώρα η επιχείρηση πιέζει και εκβιάζει τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν τη διεκδίκησή των δεδουλευμένων τους, στέλνοντας εξώδικα με τα οποία προσπαθεί να πείσει τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες ότι η επίσχεση εργασίας είναι παράνομη και ότι έχουν αποχωρήσει οικειοθελώς. Δηλαδή φωνάζει ο κλέφτης για φοβηθεί ο νοικοκύρης.

Δηλώνουμε, για πολλοστή φορά, ότι η επιχείρηση «Ευ. Τσάνταλης» «πηγαίνει» μαζί με τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους.

Οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή