Εξοικονομώ 2021: Παράταση ως τα μέσα Οκτώβρη 2024 για να ολοκληρωθούν οι εργασίες

Παράταση πήραν οι ενδιαφερόμενοι για το Εξοικονομώ 2021 λόγω αδυναμιών - Σχεδιάζεται νέο Εξοικονομώ στο τέλος της χρονιάς

Νέο Εξοικονομώ κατ' οίκον είναι στα σκαριά αλλά και ως τις 14 Οκτωβρίου 2024 έχουν προθεσμία να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες δικαιούχοι που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021, που έληγε στις 21 Ιουλίου 2024.

Μετά τις δυσκολίες και τα αναπάντεχα προβλήματα, που υπήρξαν ώστε οι διαδικασίες την ώρα που πρέπει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έδωσε το πράσινο φως για παράταση.

Η προσπάθεια έγινε για να διευκολύνει το έργο τόσο των Ενεργειακών Επιθεωρητών όσο και των δικαιούχων να ολοκληρώσουν, ομαλά, τις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης της κατοικίας τους, που είχε κολλήσει.

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ», προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ

Στα σκαριά όμως είναι νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ», που αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα κι έχει προϋπολογισμό 60.000.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Οι αρμόδιοι υποστηρίζουν πως θα δώσει τη δυνατότητα σε χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά με διαμερίσματα ή μονοκατοικίες σε όλη την Ελλάδα να χρηματοδοτήσουν βασικές εργασίες ανακαίνισης όπως η τοποθέτηση μόνωσης, η αλλαγή κουφωμάτων κ.λπ., προκειμένου να αναβαθμίσουν ενεργειακά τις κατοικίες τους.

Υπενθυμίζουμε ότι τα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας παραμένουν από τα πιο δημοφιλή στη χώρα μας. Συνολικά έχει υπολογιστεί ότι το πρόγραμμα μπορεί να επιδοτήσει εργασίες αναβάθμισης σε τουλάχιστον 5.000 ευάλωτα νοικοκυριά.

Το επόμενο «Εξοικονομώ 2024» αναβάθμισης κατοικιών αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2024 ή τις αρχές του 2025 με διαθέσιμους πόρους 700.000.000 ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ και επιπλέον 170.000.000 ευρώ από το REPowerEU του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σχετικές ειδήσεις