«Καλπάζει» η ακρίβεια και στα φρούτα: «Καυτές» οι τιμές σε καρπούζια, πεπόνια και κεράσια

Απλησίαστα τα καλοκαιρινά φρούτα, με τις τιμές να «ανεβάζουν» το θερμόμετρο ακόμα περίσσοτερο

Με τις τιμές στα καλοκαιρινά φρούτα να «καίνε», αντί να «δροσίζουν», θα κυλήσει το φετινό καλοκαίρι.

Ο βασιλιάς των καλοκαιρινών φρούτων φαίνεται πως χάνει τον «θρόνο» στο ψυγείο με τη τιμή του ακόμα και στις λαϊκές αγορές να αγγίζει το 1 ευρώ το κιλό. Με το καρπούζι να πλησιάζει το 1 ευρώ το κιλό δεν είναι λίγοι εκείνοι που αγοράζουν μόλις ¼ για να δώσουν περίπου 2,50 ευρώ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις παραγωγών στο Mega, η παρατεταμένη ζέστη τον Ιούνιο και τον Ιούλιο αλλά και η μικρή φετινή παραγωγή έχουν φέρει την τιμή του καρπουζιού στα ύψη.

«Ο κόσμος δυσκολεύεται. Παίρνει ¼ καρπούζι. – Ούτε καν μισό; – Το σκέφτεται», δήλωσε στο Mega επαγγελματίας λαϊκής αγοράς.

Την ίδια στιγμή, λιγότερο γλυκά φαίνεται πως είναι φέτος και άλλα καλοκαιρινά φρούτα, όπως τα κεράσια, τα νεκταρίνια και τα πεπόνια.

Πιο συγκεκριμένα, η τιμή πώλησης στα πεπόνια ανέρχεται στο 1,20 ευρώ το κιλό, ενώ στα κεράσια φτάνει ακόμα και τα 6 ευρώ το κιλό.

Την ίδια στιγμή, «πικρά» θα βγουν τα νεκταρίνια και τα ροδάκινα, με την τιμή τους να αγγίζει τα 2 ευρώ το κιλό, ενώ τα σταφύλια ξεκινούν από 2,50 ευρώ.

Την ώρα που οι καταναλωτές «αναστενάζουν» με τις τιμές στις λαϊκές αγορές, τα καταστήματα τροφίμων έρχονται να ανεβάσουν το κασέ, με τις τιμές σε αγαπημένα φρούτα να είναι ακόμα πιο τσιμπημένες.

Σχετικές ειδήσεις