Συντάξεις: Οι καθυστερήσεις στις κύριες συμπαρασύρουν και τις επικουρικές

Οι καθυστερήσεις στις κύριες συντάξεις παρασύρουν και τις επικουρικές λόγω της μεταφοράς υπαλλήλων σε άλλα πόστα

Συντάξεις: Οι καθυστερήσεις στις κύριες συμπαρασύρουν και τις επικουρικές
1'

Οι εκκρεμείς συντάξεις υπολογίζονται σε 20.000 με 25.000, όμως υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που χρειάζονται χρόνο λόγω της διαδοχικής ασφάλισης.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι οι καθυστερήσεις στις κύριες συντάξεις παρασύρουν και τις επικουρικές λόγω της μεταφοράς υπαλλήλων σε άλλα πόστα. Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, τους τελευταίους μήνες έχουν εκδοθεί μόλις 150 κύριες συντάξεις από τους πιστοποιημένους ενώ οι διεθνείς συντάξεις βρίσκονται ακόμα σε σάκους αφού δεν επαρκούν οι υπάλληλοι για να τις επεξεργαστούν.

Οι απλές υποθέσεις συντάξεων εκδίδονται σε τρεις μήνες ενώ η διαδοχικές καθυστερούν 10-12 μήνες και σε ακραίες δύσκολες περιπτώσεις ο ..Γολγοθάς μπορεί να κρατήσει και 5 χρόνια. Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις σημειώνονται στις συντάξεις του δημοσίου λόγω έλλειψης έμπειρου προσωπικού.

Επικουρικές συντάξεις

Σήμερα οι εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις φθάνουν σήμερα τις 43.000. Από αυτές οι 7.665 επικουρικές χαρακτηρίστηκαν ως «ανελαστικές», καθώς οι συνταξιούχοι είτε δεν έχουν λάβει για την ώρα την κύρια σύνταξη είτε έχουν χρόνους από διαδοχική και παράλληλη ασφάλιση που δεν έχουν βρεθεί ή δεν έχουν συνυπολογιστεί στο σύνολο της ασφάλισης.

Γι' αυτό και το υπουργείο Εργασίας εξετάζει το ενδεχόμενο χορήγησης προκαταβολής επικουρικής σύνταξης έπειτα από αίτηση των ίδιων των συνταξιούχων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή