Αλλάζω συσκευή 2: Όλες οι αλλαγές στο νέο πρόγραμμα - Τι πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιχορηγεί νοικοκυριά για την αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών με νέες, φιλικές προς το περιβάλλον και ενεργειακά πιο αποδοτικές

Επιπλέον κατηγορίες ηλεκτρικών συσκευών εκτός από κλιματιστικά και ψυγειοκαταψύκτες στο πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή 2», το οποίο αποτελεί τη νέα φάση του «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιχορηγεί νοικοκυριά για την αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών με νέες, φιλικές προς το περιβάλλον και ενεργειακά πιο αποδοτικές.

Η επιχορήγηση παρέχεται μέσω voucher του Προγράμματος, που χρησιμοποιούνται από τους δικαιούχους κατά την αγορά νέας συσκευής σε καταστήματα λιανικής πώλησης ηλεκτρικών συσκευών ώστε να μπορέσουν να καλύψουν ένα μέρος της δαπάνης. Για κάθε αγορά νέας συσκευής με επιδότηση, δημιουργείται παράλληλα η υποχρέωση παράδοσης μίας παλιάς προς ανακύκλωση που ανήκει στην ίδια κατηγορία.

Τι αλλάζει στο πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή 2»

Στο πρόγραμμα πλέον περιλαμβάνεται και η χορήγηση επιδότησης για την αγορά έξυπνων ηλεκτρικών φούρνων και πλυντηρίων, ανοίγοντας νέες δυνατότητες για τους καταναλωτές να αναβαθμίσουν τις κουζίνες τους με σύγχρονες τεχνολογίες.

Το νέο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να ανανεώσουν τις ηλεκτρικές τους συσκευές με νέες.

Κριτήρια

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιώτες και νοικοκυριά που έχουν εγκατεστημένες παλιές και ενεργοβόρες συσκευές, προκειμένου να τις αντικαταστήσουν με νέες που είναι φιλικότερες προς το περιβάλλον και πιο αποδοτικές από άποψη ενέργειας

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσω μιας ψηφιακής πλατφόρμας που διατίθεται για τον σκοπό αυτό. Οι αιτήσεις συνήθως ανοίγουν σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους κάθε έτους.