Επίδομα Παιδιού: Ανοίγει σε λίγες ώρες η πλατφόρμα

Πληρώνεται στις 31 Ιουλίου η 3η δόση του επιδόματος παιδιού  – Οι υπόλοιπες δόσεις για το επίδομα παιδιού ανά δυο μήνες

Νήπιο
PIXABAY
2'


Ανοίγει από αύριο Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024 στις 8 το πρωί η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 για νέες αιτήσεις για το επίδομα παιδιού, σύμφωνα με το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ενώ πληρώνεται και η τρίτη δόση του επιδόματος.

H αίτηση Α21 υποβάλλεται μια φορά ετησίως από τον Μάρτιο κάθε έτους έως και 15 Ιανουαρίου του επόμενου έτους, μέσω της πλατφόρμας Α21 από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ ή της ΗΔΙΚΑ ΑΕ με χρήση των κωδικών taxisnet.

Ο δικαιούχος, σε κάθε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασής του ή λανθασμένης καταχώρησης οποιουδήποτε άλλου στοιχείου της, οφείλει εντός ενός μήνα να προβαίνει σε τροποποίηση της αίτησης και μόνο στα πεδία που υπάρχουν μεταβολές.

Το επίδομα παιδιού χορηγείται από το πρώτο παιδί και το συνολικό ποσό καθορίζεται από τον αριθμό των εξαρτώμενων παιδιών και την κατηγορία του οικογενειακού εισοδήματος. Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται αναλόγως σε 28, 42 ή 70 ευρώ για κάθε παιδί και πάει κλιμακωτά.

  • Η τρίτη δόση του επιδόματος παιδιού θα πληρωθεί την Τετάρτη 31 Ιουλίου.
  • Η τέταρτη δόση του Επιδόματος Παιδιού Α21 θα καταβληθεί τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου.
  • Η πέμπτη δόση θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2024.
  • Η έκτη δόση θα εξοφληθεί παραδοσιακά πριν τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα μεταξύ 20 και 23 Δεκεμβρίου


Για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης, κατ’ έτος, μέσω της ιστοσελίδας της ΗΔΙΚΑ ή του ΟΠΕΚΑ στην ειδική πλατφόρμα, από τον υπόχρεο υποβολής της αίτησης φορολογίας εισοδήματος ή τη σύζυγο του με τη χρήση των προσωπικών κωδικών του taxisnet.

Ακατάσχετο το επίδομα παιδιού - Δεν συμψηφίζεται με χρέη

Το επίδομα παιδιού, που εξαρτάται από το μέγεθος της οικογένειας, δεν κατάσχεται για οποιαδήποτε οφειλή ούτε συμψηφίζεται με χρέη.

Όπως ανακοινώθηκε, μετά το απόγευμα της Παρασκευής η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις μέχρι να εκκαθαριστούν οι υπόλοιπες και να ολοκληρωθεί η καταβολή της 3ης διμηνιαίας δόσης. Με την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις την Τετάρτη 31 Ιουλίου και ώρα 08.00.

Σε ό, τι αφορά στους ενδιαφερόμενους δικαιούχους υπενθυμίζεται πως για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Η αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ: https://opeka.gr/oikogeneia/epidoma-paidiou-a21/

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή