Ηλεκτρικό ρεύμα: Πάνω από 40% η μέση τιμή στη χονδρεμπορική τινάζει στον αέρα επιχειρήσεις

Το ηλεκτρικό ρεύμα βάζει φωτιά στον προϋπολογισμό  επιχειρήσεων παρότι υπήρξε μικρή σταθεροποίηση 
PIXABAY

Σε αναμμένα κάρβουνα επιχειρήσεις από την αύξηση κατά 40% στη χονδρεμπορική του ηλεκτρικού ρεύματος τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο, παρότι υπήρξε μικρή σταθεροποίηση μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για επιδότηση ως τις 500 κιλοβατώρες.

Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων τρέμουν στην ιδέα των λογαριασμών καθώς και οι θερμοκρασίες ήταν πολύ υψηλές και τα air condition έχουν χτυπήσει κόκκινο.

Η έλλειψη μονάδων αποθήκευσης ρεύματος εκτόξευσε την τιμή παρότι η Ελλάδα παράγει ρεύμα κι έχει αυξήσει αισθητά τα ποσοστά της στις ΑΠΕ.

Παρότι υπήρξε ανακούφιση στους οικιακούς καταναλωτές σε ό, τι αφορά στα κυμαινόμενα τιμολόγια ρεύματος μετά την ευνοϊκή διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή, ωστόσο έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις και στον χώρο των επιχειρήσεων, καθώς έχει ανεβάσει αισθητά το κόστος παραγωγής και στο εμπόριο αλλά και στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Μείωση των ωρών λειτουργίας για να μειωθεί το κόστος

Μάλιστα, υπάρχουν κι εκείνοι που προτίμησαν να μειώσουν τις ώρες λειτουργίας της επιχείρησης προκειμένου να μειωθεί η τιμή του ρεύματος. Το γεγονός αυτό επηρεάζει και την εστίαση και κυρίως τα μαγαζιά, που έχουν κουζίνα και αναπτύσσουν υψηλές θερμοκρασίες αλλά και στους φούρνους.

Το θέμα του ρεύματος απασχολεί και τα ξενοδοχεία καθώς οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες εκτόξευσαν το κόστος λειτουργίας.

Σχετικές ειδήσεις