«Πετάει» το πετρέλαιο μετά τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια

Η ένταση στη Μέση Ανατολή επιδεινώθηκε μετά την είδηση ​​ότι ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Ιράν

Ανοδικά κινούνται τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, τα οποία ανέκαμψαν περισσότερο από 1 δολάριο το βαρέλι από τα χαμηλά 7 εβδομάδων την Τετάρτη, μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στο Ιράν, που ενίσχυσε τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent αυξήθηκαν 1,39 δολ. ή 1,8% στα 80,02 δολ. το βαρέλι έως τις 06:25 ώρα Ελλάδας πριν από τη λήξη της Τετάρτης, ενώ το πιο ενεργό συμβόλαιο του Οκτωβρίου διαμορφώθηκε στα 79,41 δολ., 1,34 δολ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate αυξήθηκαν 1,38 δολάρια ή 1,9%, στα 76,11 δολάρια το βαρέλι. Τόσο το Brent όσο και το αργό υποχώρησαν περίπου 1,4% την Τρίτη, κλείνοντας στα χαμηλότερα επίπεδά τους μέσα σε επτά εβδομάδες.

Η ένταση στη Μέση Ανατολή επιδεινώθηκε μετά την είδηση ​​ότι ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια δολοφονήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιράν, ανακοίνωσε την Τετάρτη η παλαιστινιακή μαχητική ομάδα.

Αυτό έγινε μια ημέρα αφότου η ισραηλινή κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι σκότωσε τον ανώτερο διοικητή της Χεζμπολάχ σε αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό την Τρίτη ως αντίποινα για τη διασυνοριακή επίθεση με ρουκέτες το Σάββατο στο Ισραήλ.